Gå til sidens hovedinnhold

Positiv innstilling smitter

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Ubegripelig» skriver Øyvind Kvernvold Myhre og Pål Arne Sangnæs fra Gran bygdeliste om deres egen påstand om at Senterpartiet ikke støtter spredt boligbygging. Påstanden er like ubegripelig for oss i Sp.

LES OGSÅ: Ap og SP ville ikke støtte spredt boligbygging

Bakgrunnen er altså at vi stemt imot ett av Bygdelista sine forslag, som vi har støttet tidligere, men som de nå ønsket gjentatt i en sak det ikke hørte naturlig hjemme. Så for å avklare hva Senterpartiet står for kan det derfor være greit å gjengi det vi har foreslått for å gi utvikling i hele kommunen – og har fått flertall for:

«Arealstrategien skal avklare muligheter for boligbygging, fortrinnsvis i tilknytning til eksisterende boliger og boligområder.» «Systematisk og langsiktig satsing for å utvikle kommunen bør i sterkere grad enn før ta utgangspunkt i og ta hensyn til kommunens særegne fortrinn av naturrikdom og næringsmiljøer, et variert mangfold av tettsteder, klyngebebyggelse og spredt bosetting».

Dette forslaget stemte Bygdelista imot, men vi tolker ikke det som at Myhre & Sangnæs er imot spredt bosetting av den grunn. Og skulle det dukke opp flere «ubegripelige» oppfattelser, så er dere alltid hjertelig velkommen til å slå av en prat for å finne ut av det i fellesskap. For la oss heller bruke energien på å fronte Gran kommune som et sted der det er bred enighet om å tilrettelegge for at folk skal kunne etablere seg, der de folkevalgte jobber sammen for å få skape optimisme og tilflytting.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.