Gran handel og håndverk har mye spennende på gang i 2015. En videreutviklet potetfestival blir det store høydepunktet.

Som Hadeland tidligere har skrevet lanserer Gran Handel og håndverk (GHH) en vinterfestival kommende helg. Det er en av flere nyskapninger i året som kommer.


– Vi har prøvd på tenke litt nytt. Vi vil videreutvikle Gran som sted, og vi jobber med mange spennende ting, forteller daglig leder Kari Framstad Lokrheim.
Hun forteller at de blant annet ønsker å videreutvikle Potetfestivalen. Den er lagt til andre uka i september.

– Vi skal ha et litt annerledes telt i år. det er sammensatt av 11 lavvotelt, som sys sammen. Det er fortsatt plass til 850 sitteplasser i teltet, forteller Lokrheim.


Teltet leies inn fra et lokalt firma, og det gjør at teltet kan stå hele uka.
– Det gir litt flere muligheter, og vi ser på muligheten til å fylle teltet med aktivitet flere dager, forteller hun.


Framstad Lokrheim kan opplyse om at korslaget blir videreført. Hun håper også at det blir et ungdomsarrangement torsdag. Lørdag blir det som vanlig fest og moro i teltet, men rammene er foreløpig ikke klare.
– Det som er sikkert er at det blir et enda større fokus på mat i år. Et internasjonalt mat og salgs-marked skal være til stede på festivalen og tilbyr fra 70 til 100 meter med salgsboder. Vi ønsker også å få med oss flere lokale aktører som driver med mat, sier Lokrheim.
 

I juni er det som vanlig Gladager. Da blir det også åpning av kjærlighetsstien Viggatråkket, underholdning på ulike sider, boder i gata og fullt liv.


– I samme periode blir det også Barnas sentrumsløp og Musikkens dag, forteller Framstad Lokrheim.


Hun forteller at de også jobber med å gjøre det triveligere i Gran, og en av planene er å få til et marked i Stasjonsparken.


– Det er mye spennende på gang i Gran, lover hun.