Terje Nilsen er årets potet

VELFORTJENT: - Vi har fått til å lage noe hvor barn og ungdom kan møtes i fellesskap, sa Terje Nilsen da han fredag kveld mottok prisen som Årets Potet, blant annet for sitt arbeid på Lygna Skisenter.

VELFORTJENT: - Vi har fått til å lage noe hvor barn og ungdom kan møtes i fellesskap, sa Terje Nilsen da han fredag kveld mottok prisen som Årets Potet, blant annet for sitt arbeid på Lygna Skisenter.

Artikkelen er over 2 år gammel

For sitt arbeid med å få NM til Lygna, ble Terje Nilsen til årets potet fredag kveld på Potetfestivalen 2017. - Tusen tusen takk, og dette var veldig overraskende, sa en rørt prisvinner.

DEL

Potetjuryen peker på Nilsens arbeid for å bedre aktivitetstilbudet til barn og ungdom som en av mange grunner til at nettopp han mottar den gjeve potetprisen under årets Potetfestival.

De skriver i sin begrunnelse at Årets potet 2017 er en person som har bidratt til at Gran og Hadeland har fått mye positive omtale.

– Prisvinneren er en omsorgsperson, både gjennom et (forholdsvis) utradisjonelt yrkesvalg, gjennom sitt arbeid med personer som trenger omsorg og for å ha lagt ned utallige timer frivillig arbeid for at både barn og ungdom skal kunne utfolde seg i aktivitet, sier juryen.

Nilsen selv pekte på akkurat viktigheten av å ha en samlende arena for ungdom og barn i fellesskap da han mottok prisen fredag kveld.

- En pris til de før meg

Nilsen selv var fullstendig uvitende da han satt i salen i forkant av at navnet hans ble ropt opp av Trond Øverlier. I etterkant var han preget av alvoret.

– Det føles faktisk litt uvirkelig. Når du ser på personene som har vunnet før, mener jeg at jeg ikke er i samme kategori, sier prisvinneren som ble utropt til stormende og stående jubel.

Han mener også at prisen på ingen måte bare er hans, men peker på de han har jobbet med, og de som jobbet før ham.

– I første rekke er dette en pris til de som har gjort jobben sammen med meg, og de som har jobbet i skimiljøet på Hadeland i 40 år og inspirert meg. Men jeg er utrolig takknemlig, og det begynner å synke inn, sier Nilsen.

Samlet engasjement

Årets prisvinner var selv en habil idrettsutøver, og har videreført sitt engasjement for idretten som trener og leder. Prisvinneren har klart å samle engasjement fra flere lokale klubber i det som har blitt en felles arena for flere idretter og som daglig brukes til aktiviteter for små og store.

Som leder for utviklingen av Lygna skisenter og som pådriver for NM på ski ble lagt til Lygna, ett arrangement som fikk skussmålet beste NM'et noensinne, er Terje Nilsen vinner av prisen som Årets potet, sier juryen i sin begrunnelse.

Juryen besto av Jakob Ruud, Rigmor Aasrud og Hellbjørg Stensli.

Kriteriene for å motta Årets Potet er På folkemunne er det «å være en potet»#8221; en hedersbetegnelse på en person som kan mye og kan brukes til det meste. I vår spesialiserte tid kan man ved denne prisen sette søkelyset på det allsidige og mangfoldige. Prisen skal gå til en person som har utmerket seg innenfor minst to helt ulike samfunnsområder, og som slik har eksponert sin allsidighet.

Artikkeltags