Gå til sidens hovedinnhold

Premiedryss etter skulpturkonkurranse

Ditt Hadeland

I helgen var det snø- og isskulpturer i Gran sentrum, og denne uka fikk vinnerne sine premier.

Det var en spent 3. klasse på Trintom skole som fikk besøk av daglig leder handelsstanden i Gran, Kari Framstad Lokrheim.

Før premien ble avslørt fortale elevene litt om hvordan skulpturen ble til og om hva de hadde lært. Nå vet de blant annet når vannet fryser, hvor mange desiliter det er i en liter, hvor stor en kvadratmeter er, om gjenbruk av melkekartonger og hvor mange isblokker det går på en pall.

I tillegg har de lært om samenes farger, symboler og tro.

Så her har man inkludert mange fag for å lage en samlende skulptur!

Skulptur het «Samenes Sol» og fargene fra Sameflagget var brukt i skulpturen sammen med blomster. Seieren var med andre ord vel fortjent, og premiespillene fra Norli falt i god smak hos de unge kunstnerne.

Hos avdeling Sjarmtroll i Espira Romholt barnehage var det også blide barn i dag, og handelsstandens utsendte ble tatt godt imot.

Barna var nok mer opptatt av selve premien enn å fortelle om kunstverket de hadde laget. Men de voksne på avdelingen fortalte at barna hadde tegnet tegninger som så ble laminert. Deretter ble de lagt i brødformer og melkekartonger med vann slik at de frøs fast i isen. Hendene i skulpturen var laget av gummihansker, vann og konditorfarge, og gummihanskene ble fjernet når vannet var frosset.

Småbarnsavdelingen består av ni barn i alderen to til tre år, så her har nok avdelingen hatt en hektisk tid i det siste. Premiene som var flere spill og puslespill, ble gitt av Norli på Smietorget.

Kommentarer til denne saken