Publikum tok helt av under seilet: – Det beste Våryr «ever»

ROCKET SCENEN: Våryr-gjengen vartet opp med skikkelig rock på tampen. Fra venstre: Eystein Hagen, Hege Øversveen, Ellen Margrethe Sæthereng og Kristoffer Grua Pedersen.

ROCKET SCENEN: Våryr-gjengen vartet opp med skikkelig rock på tampen. Fra venstre: Eystein Hagen, Hege Øversveen, Ellen Margrethe Sæthereng og Kristoffer Grua Pedersen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Publikum danset, sang og klappet, for årets Våryr leverte så til de grader på premieren torsdag.

DEL

Det må vel kunnes kalles en tradisjon nå, for det er faktisk femte året på rad med Våryr på Gran. De tre første årene holdt de hus inne i kultursalen, men i fjor flyttet de ut på kulturterrassen. Det viste seg å være et lurt grep. I år har gjengen tatt ytterligere grep for å utvikle konseptet, og i forkant av premieren var 150 gjester på plass for å nyte mat levert av Åstjern.

På scena har det også vært en utvikling. Hele gjengen sprudler av spilleglede og leverer festmusikk av typen du nesten bare må synge med på. Og med en feststemt gjeng i salen ble det fort liv.

– Dette er det beste Våryr «ever», kommenterte Kristin Ruud fra Sparebank 1 Ringerike Hadeland etter at gjengen hadde fullført til 20 i stil.

Før hun la til:

– Vi kan allerede nå røpe at det blir sponsoravtale neste år også.

Mange høydepunkter

2019-utgaven er Våryr er tettpakket med høydepunkter, og selv om det varer i to timer, inkludert en halvliters pause (sitat: Hege Øversveen), gikk tiden fryktelig fort. For når det hele var over, ville ikke publikum gå hjem sånn helt uten videre.

Det ble plass til mye variert musikk. Medley er en fin ting, og det ble stor variasjon med temaer som svenske låter, låter av Jahn Teigen, Queen, 60-tallsmusikk og god gammel rock. For å nevne noe.

ROCKEBABE: Hege Øversveen som overbevisende rockebabe.

ROCKEBABE: Hege Øversveen som overbevisende rockebabe. Foto:

I løpet av showet får vi som vanlig verbale krumspring fra Pål Espen Kilstad som både imiterer og synger som en gud, og har også skapt en artig figur i Hans Presterusturubraatan, som er leder i Hadeland for og imot innvandring fra Toten.

Eystein Hagen var bedre enn vi har hørt ham på lenge. Han hadde blant annet en meget god tolkning av Just a gigolo, og Jeg blir her, som er en oversettelse av låta I'll be there for you.

Sang egen låt

Hege Øversveen viste nok en gang hvilken god stemme hun har, og hun fikk også muligheten til å synge en av sine egne låter, nemlig Goodbye yellow roses, fra Øversveens spellemannsnominerte album med samme navn.

Kristoffer Grua Pedersen hadde også en veldig god tolkning av Sondre Justads Riv i hjertet, og en nydelig duett med Hege Øversveen på Du er nydelig. Sist gjort kjent med Lewi Bergrud og Øversveen, men Grua Pedersen var ikke noen dårlig erstatning.

Ellen Margrethe Sæthereng imponerer også, blant annet på Ghost og på svensk-medley, sammen med Grua Pedersen.

Alt i alt er det mye som tyder på at Kristin Ruud har helt rett. Dette er nok den beste utgaven av Våryr vi har sett, og de begynner mer og mer å finne formen. Oppfordringen må derfor være at folk finner vegen til kulturterrassen på en av de tre forestillingene som er igjen. Det anbefales i alle fall på det sterkeste.

DUETT: Kristoffer Grua Pedersen og Hege Øversveen framførte en vakker versjon av Du er nydelig,

DUETT: Kristoffer Grua Pedersen og Hege Øversveen framførte en vakker versjon av Du er nydelig, Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken