Quo vadis, ordfører?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.For mange år siden sa en svensk sosialdemokrat: «Nån jävla ordning får det va’ i det här partiet».

Ordføreren er kommunens gallionsfigur, dens fremste representant som – uavhengig av partifarge og personlig synsing – representerer kommunen vår – oss alle. Det er en rekke offentlige flaggdager der det norske flagget skal heises ved/på offentlige bygninger. Flagget symboliserer og hegner om alle som bor i fedrelandet. Å sende et annet signal fra offentlige bygninger splitter mer enn det samler.

LES OGSÅ: Ordfører Randi Eek Thorsen (Ap): – Går frivillig i fengsel for å heise Pride-flagget

Som privatpersoner kan vi flagge med hvilket som helst flagg – og når vi vil. Ingen kan hindre meg i å heise VIF sitt flagg når laget spiller kamp. Men det ville være utenkelig og uhørt om jeg på vegne av titusener av norske FN-veteraner troppet opp på rådhuset for å overtale eller forlede ordføreren til å markere tilslutning til FN på FN-dagen 24. oktober med et annet flagg enn det norske.

LES OGSÅ: Inge Alexander Gjestvang: Detti er heme..?

Også ordføreren kan tone hvilket flagg hun vil – som privatperson. Men som representant for offentlig styre og stell, er det viktig å skille snørr og bart. Flaggloven forbyr neppe at det vises tilslutning, sympati, forståelse etc. ved å flagge fra rådhuset ved pride-arrangementer, for Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Redningsselskapet, under Jaren-dagene, sangerstevne i Størenslunden, potetfestival i Vassenden, oktoberfest i Brua, NM på ski på Lygna eller andre tilstelninger.

Men å flagge med annet enn det norske flagget fra offentlig bygning – den gode saks hensikt til tross – er grov diskriminering av vårt alles kjære, felles symbol. Hva verre er: Det er å vise ringeakt for flagget. Fy for skam!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.