(Oppland Arbeiderblad)

Raufoss videregående skole ble evakuert i 10.40-tiden mandag.

En mulig gasslekkasje på skolen var årsaken til dette.

Evakuert til Raufoss idrettshall

Kilder på stedet opplyste til OA at alle elever og ansatte ble samlet i Raufoss idrettshall nord for skolen.

– Hele skolen er evakuert til Raufoss idrettshall. Det er ikke meldt om savnede eller skadede, opplyse Vestre Toten kommune i en pressemelding.

Bedt om å holde seg innendørs

Politi og brannvesen var på stedet, og det ble etablert en sikkerhetssone på 50 meter rundt skolen.

Vestre Toten kommune ba beboere i området om å holde vinduer lukket og holde seg innendørs inntil situasjonen var avklart.

450 evakuert

Politiet opplyser at omtrent 450 elever og ansatte ble evakuert til hallen nord for skolen.

Politiet meldte også at tre voksne personer meldte om ubehag etter gasslekkasjen. De ble behandlet av helsepersonell på stedet.

Bilbatteri

Klokka 11.35 kunne politiet melde at mye tyder på at et bilbatteri var årsaken til gasslukten på skolen.

Politiet opplyste videre at bilbatteriet sitter i en ambulanse som tilhører Raufoss videregående. Alle elever er under kontroll.

Elever og ansatte kunne gå tilbake til skolens hovedbygning en drøy time etter de ble evakuert.

Under kontroll

– Raufoss videregående skole er nå gjennomgått av brannvesenet og kilden til gasslekkasjen er funnet. Lekkasjen er begrenset og under kontroll. 4 elever har vært i kontakt med lege etter hendelsen. Ingen av de fire er skadet. Elevene er i ferd med å slippes tilbake på skolen nå, meldte Vestre Toten kommune kort tid før klokka 12.

Raufoss videregående skole har en linje for ambulansefag og en egen «øvelsesambulanse» som elevene bruker til å øve seg.

Det var batteriet til denne ambulansen som hadde stått til lading hele helga og blitt for varmt. Lukten av svovel og råtne egg spredte seg via ventilasjonsanlegget og til store deler av skolens hovedbygning.