Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir høsten i Musikk-kjeller'n

Artikkelen er over 3 år gammel

Tidligere AC/DC-vokalist, eller gitaristen fra Dr. Hook, eller lokale musikere - det er mye å velge om i Musikk-Kjeller`n til høsten.

Musikk-Kjeller`n

GRAN: – Vi hadde et vanvittig vinter- og vårprogram, det ble nesten litt tett på hverandre, nå girer vi litt ned til høsten og har i snitt to arrangement i måneden, sier Morten Wien i Rebels Music. Gjengen arrangerer konserter i Musikk-Kjeller`n på frivillig basis.

– Vi må ikke slite oss helt ut og derfor blir det litt færre konserter, sier Øistein Lysenstøen, også i Rebels Music.

Rebels Music satser bredt til høsten, både sjangermessig og geografisk, med internasjonale, nasjonale og lokale artister. I tillegg til konserter fortsetter musikkgjengen å arrangere lokale jam-kvelder på fredager.

– Det er et tilbud som har slått an, der erfarne og unge musikere møtes og spiller, sier Morten og Øistein.

Rebels får tilbud

Konsertarrangørene i Musikk-Kjeller`n er i den situasjonen at de ikke må tråle markedet etter artister sjøl.

– Vi får tilbud og kan plukke derfra. Det eneste vi har satt sammen sjøl er band til Biff og Blues-kvelden fjerde juledag på Hadeland Gjestegård, forteller Øistein.

– Vi har utfordret Tore Hvinden til å samle et band og spille. Det etter all positiv respons Hvinden med band fikk her i kjelleren tidligere i år, opplyser Morten.

Variert musikk

Dave Evans var med på å starte AC/DC. Vokalisten ble hyret av Angus og Malcolm Young i november 1973, men fikk skyven allerede i 1974. Legendariske Bon Scott tok over.

Evans rakk å være med på singelen «Can I sit next to you, girls/Rockin`in the Parlour» med AC/DC. Han var i en kort periode med i bandet Rabbit på 70-tallet og var innom band som Thunder Down Under og Blood Duster senere. Han har gitt ut flere soloinnspillinger, den siste en EP fra i år som heter «Wild». I kjelleren backes han av Barbed Wire, som tidligere i år spilte på samme sted som oppvarmere for Phil Rudd (også eks AC/DC). Oppvarmere for Evans blir Pain City og Gunnerside.

– Under Potetfestivalen har vi foreldreparkering her torsdag 14. september. Fredag 15. blir det «potetrock» med Poppygutta og Sons of Taiga, opplyser Morten Wien.

Hook, Beck og fanden

Den 7. oktober blir det en klassifisert aften når Keith Austin, med bakgrunn som gitarist i Dr. Hook, kommer til kjelleren.

Den 27. oktober står Asle Beck med band på scena, en pre-release konsert i forbindelse med ny plate fra Beck.

25. november kommer Reidar Brendeland og Vestlandsfanden igjen til Gran.

– Reidar kalte dette det beste konsertlokalet i Norge og ville gjerne hit igjen, sier Wien.

Året avrundes i kjelleren med tradisjonell romjulsrock 5. dag. Foreløpig er Sons of Taiga de eneste på plakaten.

– Det er allerede solgt billetter på forhånd til flere arrangementer. Vi gleder oss til en bra musikkhøst, sier Morten Wien og Øistein Lysenstøen.

Kommentarer til denne saken