Redaktøren svarer Gudbrand Skiaker og Håvard Stensrud om regnbuefarger

FARGERIK LOGO: Slik har logoen til avisen Hadeland sett ut denne uka.

FARGERIK LOGO: Slik har logoen til avisen Hadeland sett ut denne uka. Foto:

Av
DEL

Meninger

Fargelogo

Aviser SKAL/BØR være nøytrale når det kommer til slikt OG politikk. Jeg vet at mange aviser av en eller annen grunn blir helt venstrevridde. Men hvis dere ikke klarer å være sånn cirka i midten når det gjelder politikk så er det slutt på min tid som betalende abonnement.

Gudbrand Skiaker, Wisconsin, USA

Logo i avisen

Logoen til «Hadeland i regnbuefarger»? Dette må være et overtramp fra redaktøren! Avisen «Hadeland» skal være en lokalavis for alle og ikke for spesielle folkegrupper. Hvilke synspunkter redaktøren har må ikke gjenspeiles i logoen på avisen.

Håvard Stensrud

Svar:

Avisen Hadelands korte periode med regnbuefarget logo dreier seg ikke om politikk, men om menneskeverd og verdier. Tradisjonelt symboliserer regnbuefargene mangfold og fellesskap og blir særlig brukt på flagg i parader.

Hadeland pride ble første gang arrangert i 2018 for å feire at Gran, Lunner og Jevnaker kommunestyre vedtok handlingsplanen «Modige, mangfoldige Hadeland». Handlingsplanen skal være et verktøy for de tre kommunene til å gjøre Hadeland til en foregangsregion når det gjelder likestilling, inkludering og mangfold.

Vi mener likestilling, mangfold og respekt for hverandre er en forutsetning for at bygdene på Hadeland skal være et godt og attraktivt sted å leve. Dette er verdier avisen ønsket å vise sin støtte til, og brukte anledningen i juni til å synliggjøre den.

Line Ramsrud, daglig leder og redaktør i avisen Hadeland

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags