Det ble avholdt årsmøte den 19. mars 2019 og styret fikk følgende sammensetning:

Per Chr. Christensen, leder, Irene Thoresen, nestleder, Turid Aalerud Hansen, kasserer

Kari Berit Helgaker Paulsen, sekretær, Kari Reinertsen og Svein Hansen, styremedlemmer

Jorunn Lekanger, varamedlem.                                      

Kurskontakt: Kjell Sommerstad – Valgkomité: Svein Øverlier, Kåre Støen + Bjørg Sørum.

Kontrollører: Anne Helene Granaasen og Marit Linvollen.

Hadeland Seniorforum hadde 230 medlemmer pr. 31.12. 2018.

Det er avholdt 9 styremøter i 2018 og et vanlig årsmøte m/medlemsmøte samt 2 planleggingsmøter for å utarbeide nye planer for vår- og høstsesongen.

Arrangementer i 2018:                  

Det har vært forskjellig tilstelninger, hovedsakelig tredje tirsdag i måneden på Lidskjalv. Således hadde vi den 16. januar besøk fra forsikringsselskap og politi. Det ble gitt gode råd og informasjon om brannforebygging og sikkerhet i hjemmet og om ulike forsikringer og spesielt reiseforsikringer, siden vår generasjon reiser mye. Lensmann Heidi Staxrud hadde også gode råd og beskjed om når og hvordan politiet kan kontaktes. I februar holdt vi først sedvanlig årsmøte før Tor Gotaas underholdt med sine spesielle historier om landstrykere og loffere. Deretter kom Hege Rimestad med fele og spilte og sang mange viser fra Vidar Sandbecks forfatterskap. I mars var det igjen Vigga Vers og Viser som kom for å framføre nydelig musikk, viser og vers, og her ble det som vanlig fullt hus, der folk koste seg og sang med. I april var Helen Fredholm fra Skreia invitert for å fortelle litt om hagestell og prosjektet «Hagen på lag med naturen». Interesserte ble invitert til å besøke hagen hennes. Den 22. mai fikk vi besøk av Hege Rimestad og «Halvsøstra» til en flott forestilling. 

Søndag 3. juni ønsket Frivilligsentralen at vi skulle være verter for en formiddagsforestilling med 5 sangglade damer, som kalte seg «Trask og Snertne Sneller», og der inntekten av inngangspenger og loddsalg skulle gå til Leger uten Grenser. Dette var en varm formiddag og derfor få folk inne.

Etter sommerferie startet vi opp igjen på Lidskjalv tirsdag den 21. august, der en lokalkjent og meget kunnskapsrik Anne Lise Jorstad fortalte om «Kulturstedet Granavolden». Etter kåseriet ble det musikalsk innslag av Karl Iver Dæhlen og Anne Lise Skjaker. Her var det fullt hus på en svært trivelig kveld, hvor om lag 70–80 deltakere koste seg og dro fornøyd hjem. Den 18. september fikk vi prest, forfatter og foredragsholder Per Anders Nordengen til å fortelle om kunsten «Å eldes med begeistring». Dette ble en artig forestilling der han fikk fram smilet hos om lag 90 interesserte tilhørere. Ikke dumt å tenke positivt. Tirsdag 16. oktober var planen at Fristad/Jacobsen skulle synge og spille, men da hun ble syk måtte vi gjøre endringer, og fikk heldigvis en sporty Otto Gustavsen til å spille og få i gang allsang på kvelden. 

Vi fikk også i stand en mimrekveld med Thor Hofsbro, der han fortalte fra gamle dager i Gran og omegn, og kom med flere episoder, hvor folk fra området kjente seg igjen. Dette ble en trivelig kveld med 92- åringen, som ble intervjuet av Seniorforums mangeårige formann, Svein Øverlier.

Tirsdag 20. november kom Thomas Horne til bygda for å kåsere om «Kunsten å ikke kaste mat.» Dette er samarbeide mellom Østre Gran Bygdekvinnelag og Seniorforum. En vellykket og tankevekkende kveld, der nok flere blant den yngre generasjon kanskje ville hatt mest å lære.

Sist, men ikke minst, hadde vi den 18. desember juleavslutning med nydelig mat fra Møllas «Mat for Sansene» til 66 medlemmer. Hyggelig fest med god mat og skikkelig bra dansemusikk, der maten smakte nydelig og folk hygget seg med dans til langt på kveld.

Turer: Vi har hatt flere turer. Søndag 15. april var det igjen busstur til Nes Eldresenter for å se seniorkabaret «En sommerflørt». 3–9 juni dro vel 40 medlemmer med fly til Verona, videre med buss til Treviso der vi bodde på hotell Continental. Dagen etter dro vi med buss til Venezia, der spesielt damene handlet smykker og noen prøvde gondolene. Neste dag gikk bussen til Verona for en rundtur der, og så videre til Limone ved Gardasjøen. Vi var på båttur til den vakre byen Malcesine. Det ble også fjelltur til Val di Fiemme og Dolomittene. En ny vellykket tur, som gjorde at vi raskt bestilte ny tur med Gran Busssferie.

Den 19. juni inviterte Seniorforum medlemmer fra ulike foreningen til Skibladnertur, og om lag 100 deltok. Været var ikke det beste så vi fikk ikke tilstrekkelig glede av utsikten og det vakre området langs Mjøsa.

Annet: Fotokurs og datakurs/nettbrettkurs et samarbeid mellom Seniornett Hadeland og Hadeland Seniorforum. Det blir avholdt PC/nettbrett og mobilkurs og medlemsmøter annenhver torsdag i Trivselshuset. Et par medlemsmøter for Seniornett ble også lagt til Lidskjalv i høst.

Hadeland Seniorforum, i samarbeid med biblioteket, har 4 lesesirkler gående, hver med 6–7 deltakere, hvor om lag 25 leselystne møtes en gang i måneden i biblioteket i Brandbu.

 Kurs: Det har blitt arrangert spanskkurs og engelskkurs på våren samt engelskkurs og tegnekurs høst og vår – med god deltakelse. Det har også vært førstehjelp- og hjertestarterkurs i samarbeid med Gran Frivilligsentral.

Oppsummering av 2018:

Det har vært stor spredning av tema også dette året. Slik ønsker vi også at det skal være, slik at medlemmene finner noen arrangement i løpet av året som er interessante. Oppslutningen om kveldsarrangementene har vært veldig bra og vi har ofte fått ros for interessante temaer og spesielt er sang- og musikkinnslagene populære. Hadeland Seniorforums kursvirksomhet er stadig i utvikling til glede og nytte for våre medlemmer og andre seniorer. Vårens program for 2019 er nesten ferdig, og planene framover er mange. Vi har allerede gjennomført en kveld med astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard og Anne Mette Sannes med astroshowet «Out of Space», og også hatt Vigga Vers og Viser på besøk -etter årsmøtet.

Planer for 2019:

Turer:   

4. juni 2019:        Tur til Bygdøy og mat på Lille Herbern       

17–21. juni 2019 – Tur til Wien-Bratislava (fulltegnet)

Ikke tidfestede turer: 

Teatertur til Oslo, Turer i lokalmiljøet, kanskje Busstur til Museet på Dokka og/eller Maihaugen.

Vårens program:

9/4 kl. 19: Gerd Hennum informerer om to fargerike herrer fra Hadeland, nemlig Christopher Hammer og Peder Aadnes.

21/5 kl. 19: Astrid Nøklebye Heiberg vil formidle noe om » Aktive eldre».

Dette blir sikkert trivelige arrangementer, så hjertelig velkommen til Hadeland Seniorforums tilstelninger på Lidskjalv.