Amerikautvandring i Gran Historielag

LIVAT: Det var stor innsats da Rimestad og Wasserman avsluttet forestillingen sin ved hjelp av flere mer eller mindre bevandrede «musikere» fra publikum

LIVAT: Det var stor innsats da Rimestad og Wasserman avsluttet forestillingen sin ved hjelp av flere mer eller mindre bevandrede «musikere» fra publikum Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Søndag 2. desember hadde Gran Historielag i temamøte i Trivelshuset i Brua om amerikautvandring. Lokalhistorie kan formidles på mange måter. Det er kanskje ikke så ofte at en sang- og musikkforestilling kan belyse lokalhistorie, men det fikk de 25 oppmøtte et godt eksempel på denne søndagskvelden. Hege Rimestad og Jeff Wasserman har laget en forestilling de har kalt «Fra prærien til Hadeland». Opplegget er basert på folkemusikk fra Hadeland og Amerika, og folk kjente seg nok att i både det ene og det andre vi fikk presentert. Det hele ble for øvrig avsluttet ved at en del av publikum ble tatt med som «musikanter» på diverse heimelagede instrument.

Rimestad og Wasserman har hatt konsultativ hjelp av lederen i Kontaktforum Hadeland-Amerika, Ole P. Gamme, for å få fram det lokalhistoriske i forestillingen sin. Etter kaffepausa fortalte Gamme om arbeidet Kontaktforumet har utført fra 2002 til i dag, og om et besøk vi får fra «Hadeland Lag of Amerika» sommeren 2019. Rundt 60 norskamerikanere vil da lete opp slekt på Hadeland. Det vil vi nok få høre mer om senere.

Artikkeltags