Tur til Oslo med Jevnaker pensjonistforening

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

23. august hadde Jevnaker pensjonistforening tur til Oslo. 38 pensjonister møtte opp og Askeladden med Thor ved rattet skulle kjøre oss. Været var helt som vi ønsket, opphold og passe varmt.

Da alle var om bord ønsket Mona oss vel møtt til en trivelig tur. Første stopp var Marche i Lier hvor vi ble servert ferske rundstykker og kaffe. Det smakte godt.
Videre gikk turen inn til Oslo, hvor vi kjørte litt rundt og så kjente steder. Målet var Tøyen Botaniske hage. Der ble vi møtt av en guide som kom fra Hadeland. Hun fulgte oss rundt og fortalte hva vi så og litt historie.


Botanisk hage ble grunnlagt i 1814 og er en del av Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. Her dyrkes ca. 5500 ulike plantearter. De levende plantesamlingene brukes i undervisning, formidling og forskning og hagen har et bevaringsprogram for truede og sårbare planter.


Tøyen Hovedgård ble bygget i 1679 og er Oslo og Akershus eldste bygning. I 1814 ble Cristen Smith oppnevnt som professor i plantelære og ble ansatt for å bygge opp og bestyre en botanisk hage i Christiania. Han døde på en tur til Kongo bare 30 år gammel, men han fikk hjem frø av en «kanaripalme» og den levde på Tøyen til år 2000.


Vi var innom forskjellige avdelinger og endte opp i urtehagen etter mye informasjon om planter og gamle trær.


Da var det tid for å finne bussen. Nå kjørte vi rundt og fikk se Rådhuset, Stortinget, Slottet og Colosseum kino, videre opp mot Holmenkollen. Fra hoppbakken kjørte vi til Holmenkollen Hotell hvor vi kunne nyte en flott utsikt over hele byen, videre gikk turen opp til Frognerseteren før vi satte kursen nedover igjen. Vi passerte nå Rikshospitalet og Ullevål stadion. Målet nå var Gjelleråsen og Mortens Kro. Her ble vi servert en nydelig middag, kalvesteik til hovedrett og karamellpudding til dessert.


Da var det tid for siste etappe. Anne Lise kom med «godtekurven» for andre gang og da vi nærmet oss Jevnaker takket Mona for en fin tur, takket sjåføren for kjempefin tur og guiding, og ønsket oss alle vel hjem etter en opplevelsesrik dag. 

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags