Regionens beste robotkjørere er fra Hadeland

BEST I RPBOTKLASSEN: The fit Buddys fra Hadeland.

BEST I RPBOTKLASSEN: The fit Buddys fra Hadeland. Foto:

Av

I den regionale finalen i First Lego League tok vennelaget «The fit Buddys» fra Hadeland gull i robotkonkurransen.

DEL

Ditt Hadeland Flere tusen barn og unge har i mange uker forberedt seg til verdens største kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge mellom 10 og 16 år. Lørdag ble den regionale finalen på Gjøvik arrangert, og The fit Buddys fra Hadeland gikk til topps robotkonkurransen.

Imponerte

Grunnet smittvernsrestriksjoner måtte årets regionale finale avholdes digitalt. På Gjøvik var det totalt 20 lag som konkurrerte om utmerkelser innen innovasjon, forskning og teknologi, samt en finalebillett til den skandinaviske finalen.

Årets oppdrag, RePLAY, handler om å vise veien til en morsom og aktiv livsstil for alle, og The fit Buddys fra Hadeland imponerte stort med både kritisk tenking og innovative løsninger.

LES OGSÅ: Forbereder seg til First Lego League i Alfa-bygget: – Målet er å gå videre til Danmark

Vennelag

De realfagsglade deltakerne fra Hadeland består av åtte jenter og tre gutter. Laget tok gull i robotkonkurransen, og har imponert med en unik stå-på-vilje og en sterk lagånd hele veien. De har stått på denne høsten med å finne kreative løsninger som motiverer til økt fysisk aktivitet.

– The fit Buddys fra Hadeland har lagt ned en iherdig innsats for å løse et aktuelt problem. Vi vet at det har blitt mange lange kvelder for laget, og det er egenskaper som dette som skaper realfagstalenter. Samfunnet er avhengig av slike kloke hoder for å løse både dagens og framtidens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens helter i en pressemelding.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken