NRK: Frustrert Grande forlot regjeringsforhandlinger

MØTTE MINISTEREN: Hans Philip Einarsen (til venstre) er direktør for Randsfjordmuseet. Sammen med leder for Valdresmusea, Ole Åstad Braaten, fikk han lørdag morgen møte kulturminister Trine Skei Grande under regjeringsforhandlingene på Granavollen.Senere på dagen skal stemningen ha blitt misnøye.

MØTTE MINISTEREN: Hans Philip Einarsen (til venstre) er direktør for Randsfjordmuseet. Sammen med leder for Valdresmusea, Ole Åstad Braaten, fikk han lørdag morgen møte kulturminister Trine Skei Grande under regjeringsforhandlingene på Granavollen.Senere på dagen skal stemningen ha blitt misnøye. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag skal det ha gått så hett for seg at Grande tok med seg Venstres forhandlingsdelegasjon og gikk fra forhandlingene i ren frustrasjon, melder NRK.

DEL

Kilder fra alle de fire partiene som forhandler om en ny regjeringsplattform, forteller om en følelsesladd situasjon.

Etter det NRK får opplyst, handlet diskusjonen om Venstres gjennomslag i klima- og miljøpolitikken, balansert opp mot Frps ønske om å redusere bilavgiftene og skrote en ny målemetode for utslipp fra biler.

Grande skal ha gitt tydelig uttrykk for misnøye over dårlig uttelling for Venstre og mangel på framgang i forhandlingene.

Før forhandlingene startet 2. januar, la Venstre fram en lang liste med miljø- og klimakrav, deriblant kraftige innstramminger i oljepolitikken. De siste dagene har imidlertid verning av myr pekt seg ut som Venstres «miljøseier».

Venstres kanskje mest profilerte politiker på Hadeland, Ulf Rogneby, mener Venstres suksess i forhanldingene på Granavollen må måles i resultatet en ender med på klimaspørsmålene.

– Jeg tror på en løsning, og personlig spiste jeg kamelene jeg måtte da Venstre forhandlet i fjor. Jeg frykter at vi mister noe av det vi fikk til da. Venstre må måles på hvilken miljøprofil en avtale får, det er Venstres viktigste oppgave, mener Rogneby.

Lokale fotballjenter med klar beskjed til kulturministeren: – Vi ønsker mer «fysak» på skolen 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken