Gå til sidens hovedinnhold

Rein løgn om regnbueflagg

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Leserinnlegget til Elisabeth Svartrud Ødegaard i Partiet de kristne er noe av det verste jeg har lest i den lokale pride-debatten. Det virker som ingen er mer opptatt av homosex enn Partiet de kristne, og at de i så stor grad lar seg forarge av den forestillinga de har om andres samlivsformer og sexliv faller på sin egen urimelighet.

Men at Ødegaard kommer med påstander om at man anmeldes og etterforskes om man ikke flagger med regnbueflagg eller går i tog, er om mulig enda mer urimelig - og en påstand som strengt tatt ikke burde stått på trykk i det hele tatt. Det er en skinnende blank løgn. Men den passer bra sammen med de såra følelsene hun antar at flere medlemmer i FO Innlandet sikkert sitter med når FO har bestemt seg for å støtte Pride. Sammen bygger disse to påstandene opp under forestillinga om at Pride er en krig mot heterofile folk i tradisjonelle familiekonstellasjoner, og at disse nå er trua på noe vis.

Men gjett hva? Det er de ikke. Pride-bevegelsen kjemper ikke mot din samlivsform, ditt kjønnsuttrykk eller ditt forhold til Gud.

Hvis noen har kjøpt inn nøkkelost til et felles lunsjbord, trenger du ikke bli rasende fordi om du ikke liker nøkkelost. Du kan bare velge et annet pålegg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.