I en pressemelding opplyser Innlandstrafikk at bussbillettene i juli ikke vil koste med enn 10 kr. Ettersom billettilbudet gjelder for alle reisende og samtlige busslinjer, kan du for en tier reise så langt du ønsker innenfor fylkesgrensen i perioden 1. juli til og med 31. juli 2022.

- Vi er veldig glade for at politikerne gir støtte til dette tiltaket også til sommeren, og vi håper at mange benytter muligheten til å ta bussen rundt omkring i vårt vakre fylke, for kun 10 kroner turen. Du kan ta bussen til mange turistattraksjoner, flotte fjellområder, byer og nye steder, her er det mange muligheter, sier Stine Fredriksen i Innlandstrafikk.

Fylkestinget bidrar med millioner

Kampanjen med 10-kroners bussbillett ble lansert for første gang i tidligere Hedmark fylke i 2019. Tilbudet gjorde at hele 20.000 flere valgte å ta bussen den sommeren sammenlignet med året før.

Etter to år med restriksjoner tilknyttet koronapandemien, er det bred enighet blant politikerne på Fylkestinget i Innlandet å støtte tiltak som gjør at flere velger å reise rundt innad i fylket med buss i sommer.

- Vi må få flere tilbake på bussen etter koronapandemien og vi håper at 10-kronersbilletten er et godt tiltak for at folk lar bilen stå og reiser med bussen igjen i sommer, sier lederen av hovedutvalget for samferdsel i Innlandet, Stein Tronsmoen (SP).

For å sikre at kampanjen gjennomføres, bidrar derfor Fylkestinget med fem millioner kroner i støtte til tiltaket.