BRANDBU: De årlige retromessene til Kanalbruket pleier å dra mye folk til Granshallen.
– Snøværet på morgen og formiddag gjorde at det var lite trafikk fra starten av, men det har kommet seg utover dagen, sier Wenche Hellum i Kanalbruket.
– Folk kom fra Raufoss og Gjøvik og andre steder og de klagde på føreforholdene. Vi håper på oppholdsvær og flere folk søndag, sier Hellum, når avisen er innom ved 14-tida lørdag.

30 utstillere

Som vanlig er retromessa fylt opp av stands. Denne gangen er det 30 utstillere som tilbyr gjenstander i et videst mulig spekter.
Her kan samlere finne alt fra sveivegrammofoner, nye og eldre plater og alskens samlerobjekter, «skatter», det som mangler i et sett.
– Vi legger alltid vekt på å ha et godt og variert utvalg på våre messer og har noen tips og forespørsler, er det bare å ta kontakt, forteller Wenche Hellum.
Hun er på plass i starten av januar hvert år i Granshallen.
– Jeg husker rett og slett ikke hvor mange ganger vi har hatt samlermesse her, forteller hun.

Reiser rundt

Det er ikke bare Brandbu som får besøk av Kanalbruket.
I 2015 vil det bli arrangert 12 messer til. Blant annet blir det messe på Hadeland Glassverk 5.-6. september. Wenche Hellum er eier av Kanalbruket, som har tilholdssted i Larvik.
– Vårt mål er å arrangere messer til glede for både publikum og utstillere/selgere. Både utsøkte antiviteter, moderne samleobjekter og tøffe retrogjenstander er viktige ingredienser. Vi er romslige og åpne for nye ideer som kan bidra til å gjøre messene enda bedre, forteller Hellum, mens det kommer stadig flere inn døra til hallen. Det har vært mer tettpakket der på lørdager.

Taksering

I helga kunne også interesserte få taksert gjenstander. Åsmund Svendsen var på plass for å se om det de håpefulle hadde med var av verdi - og eventuelt hvilken verdi gjenstanden har.
Mange tar turen for å kikke, for å handle og får å slå av en prat.
Retromesse blir det igjen også neste år. Da håper nok arrangør og publikum at snøen kommer litt jevnere fordelt.