Retromesse i helga

RETROMESSE: Lørdag klokka 14 på retromessa i Brandbu.

RETROMESSE: Lørdag klokka 14 på retromessa i Brandbu.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

BRANDBU: De årlige retromessene til Kanalbruket pleier å dra mye folk til Granshallen.
– Snøværet på morgen og formiddag gjorde at det var lite trafikk fra starten av, men det har kommet seg utover dagen, sier Wenche Hellum i Kanalbruket.
– Folk kom fra Raufoss og Gjøvik og andre steder og de klagde på føreforholdene. Vi håper på oppholdsvær og flere folk søndag, sier Hellum, når avisen er innom ved 14-tida lørdag.

30 utstillere

Som vanlig er retromessa fylt opp av stands. Denne gangen er det 30 utstillere som tilbyr gjenstander i et videst mulig spekter.
Her kan samlere finne alt fra sveivegrammofoner, nye og eldre plater og alskens samlerobjekter, «skatter», det som mangler i et sett.
– Vi legger alltid vekt på å ha et godt og variert utvalg på våre messer og har noen tips og forespørsler, er det bare å ta kontakt, forteller Wenche Hellum.
Hun er på plass i starten av januar hvert år i Granshallen.
– Jeg husker rett og slett ikke hvor mange ganger vi har hatt samlermesse her, forteller hun.

Reiser rundt

Det er ikke bare Brandbu som får besøk av Kanalbruket.
I 2015 vil det bli arrangert 12 messer til. Blant annet blir det messe på Hadeland Glassverk 5.-6. september. Wenche Hellum er eier av Kanalbruket, som har tilholdssted i Larvik.
– Vårt mål er å arrangere messer til glede for både publikum og utstillere/selgere. Både utsøkte antiviteter, moderne samleobjekter og tøffe retrogjenstander er viktige ingredienser. Vi er romslige og åpne for nye ideer som kan bidra til å gjøre messene enda bedre, forteller Hellum, mens det kommer stadig flere inn døra til hallen. Det har vært mer tettpakket der på lørdager.

Taksering

I helga kunne også interesserte få taksert gjenstander. Åsmund Svendsen var på plass for å se om det de håpefulle hadde med var av verdi - og eventuelt hvilken verdi gjenstanden har.
Mange tar turen for å kikke, for å handle og får å slå av en prat.
Retromesse blir det igjen også neste år. Da håper nok arrangør og publikum at snøen kommer litt jevnere fordelt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.