Gatefotografen: – Jeg har bare gode hensikter

GODE HENSIKTER: Reuven Halevi er gatefotograf og jobber med bok. Han har behov for å presisere at han bare har gode hensikter.

GODE HENSIKTER: Reuven Halevi er gatefotograf og jobber med bok. Han har behov for å presisere at han bare har gode hensikter. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter å ha blitt beskyldt for å ta bilder av barn på Smietorget, føler gatefotograf Reuven Halevi for å presisere at han ikke driver med noe snusk.

DEL

Det var under en fotografering på Smietorget episoden oppsto, som gatefotograf Reuven Halevi oppfattet som svært ubehagelig. En kvinne skal ha beskyldt fotografen for å ta bilder av ungene hennes.

Han opplevde at kvinnen ikke var lydhør for hans versjon av saken.

– Jeg har ingen interesse av å ta slike bilder. Alle folk jeg tar bilde av innhenter jeg tillatelse fra før jeg bruker det til noe som helst. På Smietorget holdt jeg på med forberedelser til fotografering, og hadde ikke knipset et eneste bilde. Jeg ble veldig overrasket over beskyldningene, fordi jeg holdt på å studere noen skygger. Jeg registrerte ikke engang at det var unger i nærheten, forteller Halevi.

– Behov for å renvaske meg

Han forstår at folk er på vakt, særlig etter at det kom meldinger om at noen holdt på å fotografere barn på Ulsnestangen for noen dager siden.

– Jeg ønsker ikke å henge ut noen, men jeg føler et behov for å renvaske meg, sier Halevi.

Hadeland har tidligere omtalt fotografen, som har røtter på Gran. Han jobber for tiden med et bokprosjekt fra stedet han har mange gode minner fra.

Vil unngå rykter

Halevi er opptatt av å spille med åpne kort, og kan ikke ha slike rykter hengende over seg.

– Hvis det får feste seg at jeg går rundt og tar bilder av barn, er prosjektet ferdig. Derfor går jeg ut med denne hendelsen. Folk kan lese om prosjektet mitt både på Facebook og på hjemmesiden min. De som er nysgjerrig på det jeg driver med, kan også ta kontakt, så kan vi ta en prat over en kaffekopp.

Halevi ble nylig omtalt fordi han er i finalen i en verdensomfattende fotofestival med et bilde han har tatt i Gran sentrum.

– Jeg er en seriøs fotograf og jobber målrettet og helt i tråd med norsk og internasjonal lov. Det ønsker jeg at alle skal vite.

Artikkeltags