Dette går fram av en pressemelding fra stortingsgruppa onsdag ettermiddag.

Aasrud tar dermed over som finanspolitisk talsperson etter Trond Giske. Giske stilte vervet som leder for finansfraksjonen til disposisjon da han nylig trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet.

Ifølge Dagens Næringsliv mister han nå også plassen sin i partiets sentralstyre.

– Det er hyggelig å få tillit. Det er jeg selvsagt glad og stolt over, sier Aasrud og forteller at hun ser fram til å ta fatt i jobben.

– Det er bestand moro å få nye oppgaver. Jobben er både viktig og krevende, sier hun.

Les også: Giske fritas fra nestledervervet i Ap 

Les også: Rigmor Aasrud trekkes fram som erstatter for Trond Giske

Les også: Rigmor Aasrud om Giske-saken: «En krevende og vond sak»

Aasrud var fornyings-, administrasjons- og kirkeminister i Stoltenberg II-regjeringen og har ledet Arbeiderpartiets kommunalfraksjon siden høsten 2017. Hun har også vært ordfører i Gran kommune.

– Rigmor Aasrud er en erfaren og dyktig politiker som vil lede Arbeiderpartiets finansarbeid på en god måte, sier Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre i pressemeldingen.

Les også: Jevnaker-ordføreren ønsker seg Marianne Marthinsen tilbake til prestisjeverv på Stortinget

Flere endringer i Ap

Ny leder for kommunal- og forvaltningsfraksjonen blir Eirik Sivertsen (Nordland). Sivertsen ledet Arbeiderpartiets transportfraksjon fra 2015-2017, og satt før det i kommunalfraksjonen.

– Eirik Sivertsen har bred politisk erfaring og vil gi kommunalfraksjonen ny bredde, sier Støre.

Stortingsgruppa har også utnevnt Masud Gharahkhani (Buskerud) til ny innvandringspolitisk talsperson. Masud Gharahkhani har erfaring fra lokalpolitikken i Drammen. Han leder nå Arbeiderpartiets utvalg på innvandring og integrering.

– Masud Gharahkhani er en politiker med innsikt og erfaring som vil markere Arbeiderpartiets verdier og politikk på dette området, sier Støre.

Trond Giske blir medlem av familie- og kulturfraksjonen.

Trond Giske

Trond Giske har representert Arbeiderpartiet og Sør-Trøndelag på Stortinget siden 1997.

Han var kirke-, utdannings- og forskningsminister 2000-01, kultur- og kirkeminister 2005-09 og nærings- og handelsminister 2009-13.

Fra 2013 er han leder av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget og fra 2015 er han en av partiets to nestledere sammen med Hadia Tajik.

Kilde: Store norske leksikon, snl.no