Ap støtter Gran: Bom nord for Lygna skisenter

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

JAREN: Ap-fraksjonen i Stortingets transportkomité går for rv. 4-bom nord for skisenteret.

DEL

Kommunestyrene i både Gran og Lunner har gitt full støtte til utbygging av Riksvei 4 forbi Lygnasæter slik at det kan plasseres en bom nord for avkjøringen til Lygna skisenter.

I en komitémerknad til ny nasjonal transportplan (NTP) viser Arbeiderpartiets medlemmer i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité til at dette er et ønske lokalt.

«Dette vil medføre en lengre sammenhengende strekning med oppgradert veistandard og at det andre bomsnittet kan plasseres nord for Lygna skisenter. Disse medlemmer støtter dette», heter det blant annet i merknaden.

Fikk grønt lys

– Jeg er glad for dette. Det er mange enkeltsaker i NTP, og de er vanskelige å få gjennom, sier stortingsrepresentant Rigmor Aasrud (Ap) i en kommentar til OA.

184 kroner for å kjøre fra Lunner til Lygna og tilbake? 

Hun legger ikke skjul på at hun har jobbet mye med denne problematikken, og torsdag fikk hun grønt lys for å flytte bommen fra Amundrud, slik Statens vegvesen opprinnelig foreslo, og nordover til skistadion. Ap-politikeren fra Gran er også glad for støtten fra Akershus-representanten og partifellen Sverre Myrli, som er svært godt kjent på strekningen.

– Denne merknaden er veldig bra for Hadeland. Hvis det blir flertall for den i Stortinget, må det regnes som et pålegg. Dette betyr at det ikke blir breddeutvidelse fra Jaren til Amundrud, men på den nordlige biten. Det vil løse et stort utfartsproblem. Dessuten må det gjøres noe med avkjøringen til stadion, mener Aasrud.

Hun håper nå på støtte fra Høyre og Fremskrittspartiet. Men den eneste politikeren fra Oppland og Hedmark i komiteen, hedmarkingen Tor André Johnsen (Frp), påpeker at han ikke kan kommentere NTP siden forslaget fra komiteen ikke er offentlig før førstkommende mandag.

Stortinget skal avgjøre saken mandag 19. juni.

Støtter Hadeland

Onsdag 15. juni skal fylkestinget uttale seg om veistrekningen fra Roa til Gran grense samt Jaren-Amundrud eller Riksvei 4 forbi Lygnasæter. Men saken er ennå ikke lagt fram offentlig. Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap) understreker at fylkeskommunen er opptatt av framdrift. Han gir samtidig et klart politisk signal:

– Oppland fylkeskommune skal strekke seg langt for å støtte kommunene på Hadeland, slår Hagen fast.

Assisterende fylkesrådmann Hjalmar Nørstebø-Solbjør kan ikke svare hva han vil innstille på i saksutredningen til fylkestinget.

– Vi sliter med å få fram saken. Det er jo ikke bare små justeringer i forhold til de opprinnelige planene. Det er jo snakk om å flytte en bom og bygge en ny parsell. Men vi jobber på spreng. Likevel må vi ha et par dager til på oss, sier han til OA.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken