To MC-ulykker på riksveg 4 – mann i 50-årene til Ullevål med luftambulanse

KLARTE IKKE SVINGEN: Vitner på stedet sier til Hadeland at motorsykkelen var på veg sørover, og kjørte ut ved delet mellom ny og gammel riksveg 4 i Gran.

KLARTE IKKE SVINGEN: Vitner på stedet sier til Hadeland at motorsykkelen var på veg sørover, og kjørte ut ved delet mellom ny og gammel riksveg 4 i Gran. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det meldes om to MC-ulykker på riksveg 4 søndag ettermiddag.

Litt før klokka 13 kjørte en MC-fører ut på riksveg 4 i Gran. Dette har skjedd sør for Gran sentrum, i delet mellom ny og gammel riksveg.

MC'en skal ifølge vitner ha vært på veg sørover, og ikke klart svingen inn mot rundkjøringa i delet mellom ny og gammel riksveg 4. Nødetatene er på stedet.

– Fører av MC'en er kjørt til Ullevål sykehus, og skal være alvorlig skadet, opplyser operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt.

Den skadde er en mann i 50-årene. Han er fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse. I følge politiet er vedkommende ikke hjemmehørende på Hadeland..

Det oppsto trafikale utfordringer på stedet, men omlag klokka 14 gikk trafikken som normalt.

Politiet har foreløpig ikke kartlagt hendelsen, og jobber med å få avhørt vitner. Bilister Hadeland har snakket med oppfattet at det var to motorsykler som kjørte forbi en rekke med biler. En av disse kjørte ut.

Politiet bekreftet klokka 14.35 at de mottok tips og vitneforklaringer på forbikjøring av biler, uten at politiet kan stadfeste ennå hvor høy farten kan ha vært.

Også på Harestua

Minutter etter hendelsen på Gran, klokka 12.59, ble det også meldt om ulykke med MC involvert på riksveg 4 mellom Harestua og Grua. Der ser det ut til at en motorsyklist som har kjørt i følge med flere har kjørt ut. Motorsyklene var på veg nordover.

NORDGÅENDE: En motorsyklist har kjørt ut i nordgående løp på riksveg 4 mellom Grua og Harestua.

NORDGÅENDE: En motorsyklist har kjørt ut i nordgående løp på riksveg 4 mellom Grua og Harestua. Foto:

Politiet melder at føreren skal ha kjørt inn i autovern, men ut fra bilder på stedet ser det ikke ut til å være autovern på strekningen.

– Fører skal være lettere skadet. Han har vondt i et bein, men er ellers oppegående, sier Waage til Hadeland.

Brannvesenet er på stedet og dirigerer trafikken forbi.

Ved 13.30-tida hadde ikke politiet eget mannskap på Harestua på grunn av ulykken i Gran.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken