Høsten er tid for fest i Roa barnehage. Det er andre året på rad at det arrangeres internasjonal fest, der familiene bidrar med spennende retter fra sine hjemland.

– Våre 45 barn representerer 12 nasjonaliteter. I tillegg har vi ansatte fra Mexico og Chile, sa konstituert styrer, Mette Ekelund.

Hun er stolt av barnehagen, og kan fortelle at det internasjonale fellesskapet er en berikelse for både ansatte og barn. Festen er et populært bli-kjent-arrangement.

– Barna opplever ikke forskjeller slik voksne gjerne gjør. For dem er den flerkulturelle sammensetningen helt normal. Det skaper aksept og sunne holdninger de tar med seg videre i livet, sier Ekelund.

Bildeserie

Internasjonal fest i Roa barnehage

 

Virksomhetsleder for barnehagene i Lunner, Mette Grønmyr, var også til stede på festen. Hun kunne fortelle at Roa barnehage er den barnehagen i Lunner kommune med størst antall barn med minoritetsbakgrunn.

– Det er flere grunner til at det er slik. En grunn er at vi har voksenopplæringa for Gran og Lunner på Roa. Det gjør at mange med annen kulturell bakgrunn velger å bosette seg her, sier hun.

At barna trives sammen er det ingen tvil om. Innledningsvis var det underholdning. De viste oppriktig engasjement da de sang den kjente barnesangen Fader Jakob på fire forskjellige språk.

 

Matbordet bugnet av både kjøttretter, sauser, brød og kaker.

– Maten var veldig god, sa Jonathan (5) og Kai Pettersen, men vi er ikke så sikre på hva vi har spist. Jonathan hadde nok satset mest på kakebordet. Lillebror Dennis (1) koste seg også på fest.