Gå til sidens hovedinnhold

Roar Kalvsjøhagen: Trusselbrev fra Lunner kommune

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De siste dagene har vi vært vitne til hva dårlig kommunikasjon er. Administrasjonen i Lunner kommune har sendt ut et makkverk av et brev til rundt 60 tjenestemottakere i kommunen, hvor de informerer om at de vil miste hjelp til rengjøring.

Disse 60 personene er alle godt voksne personer, den eldste snart 100 år. Ordlyden i brevet minner mer om brev som sendes ut av inkassoselskaper som Lindorff og andre.

Vi vet alle at eldre mennesker ofte har stor respekt for myndigheter, banker og så videre. Jeg husker selv at mora mi ringte meg straks hun fikk et brev fra kommunen og sa: «Roar, nå har jeg fått et brev – du må komma å se på hva det er for noe.»

Stort sett var det bare informasjon om ulike ting, og helt ufarlig. Men hun ble urolig. Er det rart at det blir bråk når man mottar et brev med ordlyd og innhold vi her har sett. Jeg har lest brevet flere ganger og tatt et par antidepresiva ved siden av ... Uff!

Hvilke skoler og hva slags utdanning må man ha for å klare å produsere et slikt brev?

I mandagens papirutgave er jo saken behørig belyst og kommentert over nesten seks sider. Rådmannen beklager at kommunen ikke har kommunisert godt nok. Godt nok?

Her kan vi vel trygt si at det har vært fullstendig fravær av intern kommunikasjon, som resulterte i et stygt, smakløst brev som får strykkarakter. Det minste administrasjonen bør gjøre er skrive et nytt brev, legge seg paddeflate, og be pent om unskyldning til hver enkelt tjenestemottaker.

Så leser jeg at ordføreren sier «Vi vil engasjere oss framover for å sikre oss at ting blir gjort på riktig måte». Det er godt å høre, og det vil avgjort være vel anvendt tid. «Alt må restartes og nullstilles», sier ordfører Tyrdal.

Olaf Haakenstad, medlem i kommunens eldreråd kommenterer så fint på side 8 i avisen – etter «barnehagekampen på Grindvoll», Eldre – Privat barnehage : 0 – 1.

Jeg vil, også med litt idrettsterminologi, råde kommunen til å ta en time-out, gi noen røde kort, eventuelt skifte ut trener eller spillere, og sende de som fortsatt måtte trenge det på et enkelt kurs i kommunikasjon.

Der har jeg forresten et tips. Les om Lurt og premieren på «Trost i taklampa» side 18 og 19. Det er en institusjon som kan veldig mye om kommunikasjon og formidling.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.