– De frivillige i Oppland Røde Kors Hjelpekorps har lagt ned en formidabel innsats denne påsken. Så langt har de lagt inn over 230 frivillige tjenestetimer – og det er kun for 113-sentralen og politiet, sier operativ leder i Oppland Røde Kors Hjelpekorps, Knut Anders Saglien, til Oppland Arbeiderblad.

Hjelpekorpsene i Oppland har bistått nødetatene med å hjelpe personer som har skadet seg, men som ikke har trengt videre behandling.

– Dette kan være alt fra en plasterlapp til overtråkk og liknende skader. I Norge ligger hjelpekorpsene i Oppland på topp når det gjelder tjenestetimer og oppdrag for nødetatene så langt i påsken, opplyser Oppland Røde Kors på første påskedag.

Uvanlig stille påske

I ei gjennomsnittlig påske behandler vanligvis hjelpekorpset i Oppland 65 skader viser tall fra 2013 fram til i dag. Denne påsken har vært usedvanlig stille, og første påskedag er det rapportert inn 39 hendelser.

Så langt hittil i år har Oppland Røde Kors Hjelpekorps hjulpet fire barn, 14 kvinner og 18 menn med skader – og da i hovedsak brudd eller forstuing i terreng. De har også hatt en leteaksjon, og bistått ved to skredhendelser.

– Innsatsen til de frivillige er også dette året imponerende. År etter år bruker de påsken sin på å gjøre fjellet tryggere for alle andre. De reiser ut så å si uansett vær og føre for å hjelpe de som trenger det. Det vil jeg berømme de for, sier Saglien.

Flere oppdrag i Øystre Slidre

Bente Hagenborg i Nordre Land Røde Kors Hjelpekorps har vært til stede på hytta deres på Synnfjellet. Hun forteller til OA at det har vært mye folk oppe i fjellet denne påsken, men at det så langt ikke har vært noen oppdrag.

Stig Åstveit i Øystre Slidre Røde Kors Hjelpekorps forteller at de hadde en leteaksjon der en kvinne hadde gått seg bort på Rasletind. Der var det mye tåke og krevende forhold, men hun ble funnet.

– For oss har det faktisk vært en del å gjøre. Vi har hatt ni oppdrag i påsken der de fleste har vært folk som har skadet seg. Lårhalsbrudd, armer ut av ledd og kutt. Men det er bare to tredjedeler av hvor mange oppdrag vi pleier å ha i påsken. Det er mye folk her, men mindre enn normalt, sier han.