Røde Kors melder om den roligste påsken på fem år

LITE Å GJØRE: Denne gjengen fra Brandbu Røde kors hjelpekorps har ikke hatt noen oppdrag så langt i påsken. Bildet er tatt under NM på Lygna tidligere i år. Fra venstre: Anne May Egge (administrativ leder), Ann Charlotte A. Lunde og Yvonne B. Åmot. Liggende foran: Ada Brænden Solheim.

LITE Å GJØRE: Denne gjengen fra Brandbu Røde kors hjelpekorps har ikke hatt noen oppdrag så langt i påsken. Bildet er tatt under NM på Lygna tidligere i år. Fra venstre: Anne May Egge (administrativ leder), Ann Charlotte A. Lunde og Yvonne B. Åmot. Liggende foran: Ada Brænden Solheim. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Røde Kors har så langt i påsken registrert under halvparten så mange oppdrag som på samme tid i fjor. Det er dermed den roligste påsken på fem år.

DEL

Når kalenderen viser langfredag 2019 har Røde Kors gjennomført 142 oppdrag av ulike typer, mot 312 på samme tid i fjor.

Ikke siden 2014 har Røde Kors registrert like få oppdrag og skader i fjellet.

– Vi er veldig glade for at ikke flere har hatt behov for assistanse denne påsken. Det er mange folk i fjellene og da er det er godt at de aller fleste nyter påsken uten skader eller andre problemer, sier landsrådsmedlem Marit Haldorsen i Røde Kors.

Fint vær gir færre skader

Haldorsen peker på at påsken 2014, som i år, var sen og at dette er en medvirkende årsak til de lave skade- og oppdragstallene. Fint vær og mindre snø fører til at folk holder seg mer i ro og ikke begir seg ut på lange og krevende turer i fjellet, ifølge Haldorsen.

Røde Kors minner likevel om at det også kan forekomme skader og ulykker uavhengig av vær og vind. De fleste skader som blir behandlet i påskefjellet er bruddskader, forstuinger og sårskader.

– Hvis alle følger fjellvettreglene, sjekker vær- og skredvarsler jevnlig og i tillegg husker på solkrem, ekstra mat og drikke i sekken, håper vi den gode trenden med færre oppdrag fortsetter de siste tre dagene av påsken, sier Haldorsen.

Stille for Røde Kors på Hadeland

Langfredag kunne Røde Kors-vakta både på Brandbu og i Lunner melde om en stille påske. Ingen hadde hatt noen oppdrag så langt i høytiden.

Begge lagene har hjemmevakt.

Artikkeltags