Rødt Gran støtter bussjåførenes streik

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ei lønn som er til å leve av er et viktig prinsipp for fagbevegelsen. Vi gir full støtte til forbundene som streiker for en rettferdig lønn i bussbransjen.

3.800 bussjåfører gikk søndag ut i streik, organisert i LO-forbundene Fellesforbundet, Fagforbundet, Jernbaneforbundet og YS-forbundet Yrkestrafikkforbundet. Lørdag kan ytterligere 4.500 sjåfører legge ned arbeidet.

For 13 år siden ble bussjåførene lovet ei lønn på linje med industrien. Siden da har bussjåførene bare tapt terreng. Kjøpekraften reduseres fra år til år. De har mindre å rutte med i dag enn de hadde for fem år siden.

Etter at kjøringa ble lagt ut på anbud er situasjonen for de ansatte bare blitt verre og verre. Dårligere lønn og større arbeidsbelastning forteller sjåførene.

Streik for bedre lønns og arbeidsvilkår er en demokratisk rett. Ofte blir uskyldige tredjeparter rammet. I dette tilfelle brukere av kollektivtrafikken. Men denne streiken må arbeidsgiverne, som har løpt fra sine løfter i 13 år, ta ansvaret for.

Rødt Gran gir de streikende bussjåførene full støtte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.