Gå til sidens hovedinnhold

Rødt trengs for et reelt politisk skifte

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rødt Gran avholdt sitt årsmøte 23. februar og valgte Dag Nicolaisen, Lina Grini Magnussen, Svein Thomassen, Fredrik Kløvstad og Erik Dokken til styret.

Rødt har hatt den største medlemsveksten av alle partier siden forrige stortingsvalg, med 6000 nye medlemmer siden 2017 og mange nye partilag i hele landet. Hovedmålet for 2021 er å gå til kamp mot forskjells-Norge, sentralisering og privatisering og for et bedre miljø og et mer solidarisk samfunn. Vi vil sørge for at Norge får en rødgrønn regjering, men samtidig skal vi ikke binde oss til masta og være blindt lojale støttespillere til denne regjeringa. Vi skal stille krav med mål om å dra politikken til venstre og fremme kritikk når det trengs.

Ved tidligere valg har mange som har støttet Rødt endte opp med å stemme andre partier fordi de fryktet at en stemme til Rødt ikke ville gi noe mandat. I år blir det annerledes. Ingen stemme på Rødt lokalt vil være bortkastet da det er sperregrensa på 4 prosent på landsbasis som vi skal overgå, noe som vil gi oss del i utjevningsmandatene og dermed mangedoble representasjonen vår på Stortinget. Dette kan ende med å bli avgjørende for å få flertall for et regjeringsskifte. De fleste målinger siden forrige stortingsvalg viser at vi ligger an til å komme over sperregrensa.

Bjørnar Moxnes har gjort en formidabel jobb alene på Stortinget i perioden som har vært. Tenk hva vi da kan få til med sju-åtte Rødtere på tinget.

Kommentarer til denne saken