Gå til sidens hovedinnhold

Rødts førstekandidat på Lunner-besøk

Tirsdag hadde Lunner besøk av Rødts førstekandidat i Akershus, Marie Sneve Martinussen. Vertskap var det lokale Rødt lag. Martinussen er også nestleder i Rødt.

Ditt Hadeland

Martinussen ble tatt med på en blikjent-runde i kommunen, og det var satt av tid til å stå på stand på både Harestua og Lunner.

Lunner Rødt hadde invitert medlemmer og sympatisører til treff med Martinussen. Mange kom, men siden dette foregikk på dagtid var det mest pensjonister å se.

Vil verne matjord og natur

Marie Sneve Martinussen hadde dette å si om sitt Lunner-besøk:

– Ifølge meningsmålingene ligger vi an til et rekordvalg for Rødt som gjør at jeg havner på Stortinget for Akershus. Dette er smått sensasjonelt. For meg er det viktig å kjenne alle deler av valgkretsen, også Lunner som er nykommer i Akershus.

Martinussen sier hun har lært mye på turen, om busser som ikke går, billetter som er for dyre, vanskelige pendlerforhold og kommunale virksomheter som sliter og til og med legges ned. Samtaler om hyttebygging og dyre boligpriser i de lokale pressområdene, hørte også med.

– En av de lokale sakene vi kjemper for er å innlemme Lunner i Ruter-systemet og innføre felles sone for Oslo og Akershus for å få ned prisene på kollektivtrafikken og oftere avganger.

Sneve sneier også innom jordvern:

– Vi er opptatt av å verne matjord og natur mot nedbygging fra hyttefelt og veier.

Kampen mot Forskjells-Norge

– Generelt sett er vi en konsekvent motstander av sentralisering og forkjemper for levende bygder. Det skal vi, og jeg, også være på Stortinget, sier Martinussen og løfter samtalen til Rødts kjernepunkter.

Hun understreker at for Rødt er kampen mot Forskjells-Norge det aller viktigste.

– Vi er lei av at milliardærene har fått alt de har pekt på av dagens regjering, samtidig som rekordmange barn vokser opp i fattigdom. Nå er det på tide med et politisk vendepunkt som setter arbeidsfolk, med og uten arbeid først.

Martinussen er også nestleder i Rødt. Hun er på Lunner dagen etter den første partilederdebatten og er fornøyd med partilederens innsats:

– Mange har fått med seg hvilken solid jobb Bjørnar Moxnes har gjort alene på Stortinget. Med Rødts lokallag i ryggen er jeg er klar til å gi han selskap. Jeg merker meg at Rødt i Lunner også er rede til innsats, avslutter Marie Sneve Martinussen.

Kommentarer til denne saken