Rojan Rundfahrt avsluttes i dag – vær obs i trafikken

Bilde fra fjorårets Rojan Rundfahrt.

Bilde fra fjorårets Rojan Rundfahrt.

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag er det tredje og siste etappe av sykkelrittet Rojan Rundfahrt.

DEL

Det innebærer til tider noen trafikale utfordringer på vegene fra Grymyr til Brandbu og så tilbake til Gran. Avslutningsetappen starter klokka 13, er drøyt 45 kilometer lang og målgang er i toppen av Lynnebakka.

– Rytterne er underlagt vegtrafikklovens bestemmelser. Det vil si at alle ryttere til enhver tid blant annet må holde seg innenfor høyre felt på vegen. Dommeren er særdeles opptatt av at trafikkreglene overholdes, og sanksjoner som diskvalifikasjon vil kunne bli benyttet, skriver arrangørene på sine nettsider.

Viktig å være oppmerksom

Tredagersrittet foregår på veg som er åpen for annen trafikk. Vegene er ikke fullstendig sperret for trafikk. Arrangøren vil likevel gjøre sitt beste for at rittet gjennomføres under trygge forhold i trafikken.

– Det er utplassert vaktmannskaper i alle de største kryssene langs løypa. Det er ikke alle stikkveger og kryss som er dekket, særlig sideveger hvor syklistene kommer på forkjørsveg. Av den grunn er det viktig at rytterne er oppmerksomme på at det kan komme biler inn i løypetraseen. På de smaleste vegene vil motgående trafikk bli forsøkt stoppet, men heller ikke dette er noen garanti, skriver de.

Norsk Folkehjelp Hadeland kjører etter rytterne med to biler, samt at de har noen utplasserte vakter på kritiske punkter i løypa.

– Det vil være motorsykler fra arrangørens side som også skal bidra til sikkerheten underveis. Vær oppmerksom på at disse vil måtte passere feltet underveis i rittet. Ved passering gis det to korte lydsignaler.

LES OGSÅ: Klart for ny sykkelfest på Hadeland

Håper på mye folk

Lørdag kan man enten oppholde seg i Lynnebakka på vei opp mot mål, eller så er det mulig å se rytterne flere ganger hvis man reiser til åpningsbakken Julibakka først. Her er det ofte mye action og feltet sprenges.

– Håper så mange som mulig møter opp og lager god stemning, skriver arrangøren.

Rittet rundes av med bankett i kveld. Her er det grilling, underholdning og filmvisning fra årets ritt.

Løypekart over dagens avslutningsetappe i Rojan Rundfahrt.

Løypekart over dagens avslutningsetappe i Rojan Rundfahrt. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken