Gå til sidens hovedinnhold

Rolf Theil besøker Jevnaker historielag

Ditt Hadeland

Endelig kan Jevnaker historielag ønske sine medlemmer velkommen til en hyggelig stund og «historie-foredrag». Vi starter vårt program for året 2021, med et kåseri tirsdag den 23. mars. Grunnet koronasituasjonen, er møtestedet denne gang i auditoriet på Hadeland Glassverk.

LES OGSÅ: I jøtt godt gjenge!

Foredragsholderen har sendt oss denne omtalen av sitt foredrag.

«Rolf Theil skal fortelje om hadelandsdialekten. Kva er det som særmerker denne dialekten? Korleis skil han seg frå andre dialektar – og kva har han til felles med dialektar andre stader i landet? Korleis har målet på Hadeland endra seg gjennom tidene? Kan vi seie noko om framtida for denne dialekten?

Rolf Theil snakkar ikkje sjølv hadelandsmål, og har berre budd på Hadeland i litt over sju år, så det blir eit blikk utanfrå. Han er pensjonert professor i allmenn og afrikansk språkvitskap frå Universitetet i Oslo, og arbeider mest med språk i Afrika, men er interessert i språk i alle verdshjørne – også kinesiske og norske dialektar. Han held ofte foredrag om språklege emne i ulike delar av landet. Dei siste par åra har han mellom mykje anna halde føredrag om samiske språk på Røros, om metaforar på Hønefoss og om romani på taterstemne i Telemark. Med jamne mellomrom blir han invitert til Porsgrunn og Skien for å halde foredrag om sin eigen dialekt, grenlandsdialekten.»

Rolf skal flytte fra Jevnaker nå på våren, så pass på å få med dere dette unike foredraget før han forlater Jevnaker.

Åpent for alle, men medlemmer prioriteres. Fint om alle bruker munnbind til alle har satt seg på sine plasser.

Velkommen.

Les også

Jevnaker Historielag: Hyggelig ettermiddagstur til Øvre Western gård

Les også

Jevnaker Historielag – dagstur til Samsjøen Ådalen, Espetjern og Vestland

Kommentarer til denne saken