Jegeren var ute på harejakt og hadde sluppet sin harehund, en Beagle, ut på søk i Steinsjølia. Klokka 10.30 på formiddagen torsdag får han øye på et stort grått dyr uten peile halsbånd som likner mistenkelig på en ulv. Dyret kommer travende imot ham på en skogsbilvei og avstanden fram til dyret er cirka 150 meter.

– I det dyret kommer mot meg dukker det opp en annen jeger som er på rådyrjakt bak meg i veien, sier harejegeren.

Ble skremt

Denne jegeren har ikke oppdaget dyret ennå og begynner derfor å prate. Da blir dyret skremt og de blir begge vitne til at dyret bykser til skogs oppover en skråning og blir borte.

– Heldigvis får jeg raskt inn igjen min egen hund, kopler bånd på den og går bort på sporet av dyret som forsvant. Da markerer den kraftig og begynner å lose i båndet. Hvis det hadde vært en stor jämthund eller annen elghund jeg hadde sett ville hunden min neppe ha reagert slik. Dessuten ville ikke en hund ha reagert som et villdyr og stukket til skogs slik som denne gjorde da den ble var oss, sier harejegeren.

Advarer

Han vil gjerne advare andre jegere som jakter med hund på Totenåsen om at det muligens er en ulv i området.

– Jeg kan ikke være hundre prosent skråsikker på et det var en ulv, men jeg kan ikke skjønne at det kunne ha vært noe annet, sier han.

– Sannsynlig at det er ulv

Observasjonen er meldt inn til Terje Ruud som er naturoppsyn i området.

– Sannsynligheten for at dette var en ulv er ganske stor, sier han.

– Jeg har sjekket med dem som har elgjakt i området og de var ikke ute med noen jämthund i dag. Jeg har vært på observasjonstedet, men det er vanskelig å se noen spor i veien eller terrenget som kan bekrefte at det er ulv. Men det er to troverdige øyenvitner og hvis det hadde vært en hund på jakt de hadde sett ville denne hatt peilehalsbånd på seg, sier Ruud.

Han fortsetter med å si at forrige søndag ble det skutt en ulv som angrep en jakthund øst for Minnesund. Elgjegeren her hadde sett to ulver, altså løp den andre videre. Siden dette er tett ned mot Akershus-grensa er det ikke lange veien for en ulv å komme seg hit til Totenåsen, sier han.

– Vi vil varsle jegerne i området så de er klar over muligheten av at det er en ulv i området, sier Ruud, som også fungerer som jaktoppsyn i området.