Lygna: – Det har ikke vært et stort oppdrag for oss økonomisk, men likevel utrolig gøy og meningsfylt, sier Peabs prosjektleder, Ole Kristian Storvoll fra Lunner i en pressemelding.

Lørdag 26. august er det offisiell åpning av Lygnas nye rulleskianlegg. Anlegget er i stor grad bygget på dugnad av en gjeng frivillige og sporty pensjonister tilknyttet klubben.

 

Sniktestet løypa

Rulleskiløper Sigmund Hamar, sniktestet løypa nylig. Ifølge pressemeldingen fra Peab er han pensjonist, mangeårig rulleskiløper og en del av dugnadsgjengen som har jobbet med å bygge rulleskianlegget.

LES OGSÅ: Rulleskibanen på Lygna åpner som planlagt

− Det er så supert å gå på helt nylagt asfalt, og utrolig herlig å slippe å gå midt i trafikken. Jeg gleder meg veldig til anlegget står ferdig. Tempoet i asfaltutleggingen imponerer meg, og jeg må skryte av de asfaltansatte, som vi i dugnadsgruppa har hatt en god dialog med, sier han.

Håper på økt rekruttering

Sigmund Hamar håper det nye anlegget vil bidra til økt rekruttering til skiklubben, som består av både skigruppe og skiskyttergruppe.

− Her kan barn og unge trene trygt, langt unna biler og trafikk. Løypa er 2,5 kilometer lang, så det er mer enn nok å bryne seg på under trening. Bratte bakker nedover og oppover, og en stor stadion med skiskytteranlegg, sier han. 

Asfaltbas Rune Haugen forteller at selve jobben har gått greit, selv om løypa var i overkant bratt enkelte steder.

− Vi mistet en dag på grunn av regn. Ellers har det gått etter planen. Noen steder var det så bratt at vi måtte bære opp asfalten med hjullaster, men det gikk veldig fint det også. Totalt har vi lagt ut rundt 3000 tonn asfalt her, sier han.

Asfaltarbeider og svenske, Daniel Olsson, har trivdes godt på prosjektet, men har noen innvendinger til plasseringen av anlegget.

− Vi skulle heller bygget dette på den andre siden av grensen. Dere nordmenn er gode nok i ski som det er. Det er vi svensker som trenger treningsfasiliteter så vi kan ta dere igjen i sporet om vinteren, sier den svenske asfaltarbeideren og smiler.