Gå til sidens hovedinnhold

Politiet forbyr russen å kaste ut russekort i toget

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet vil unngå ulykker i russetoget. Derfor innfører de blant annet krav om en «vakt» på hver side av alle russebiler i toget.

BRANDBU: Det er ikke få som har fått hjertet i halsen når russen kaster russekort ut gjennom vinduene eller fra taket på de mange russebilene som kjører i russetoget i Brandbu. Som bier til honningkrukka løper små unger mot haugene av russekort som ligger langs vegen – og gjerne midt i vegen mellom russebiler og beruset russ. Dette vil lensmann i Gran og Lunner, Frank Sletten, ha slutt på.

Bildeserie

BILDESERIE: Russetoget 2016

 

Bruker vegtrafikkloven

Med vegtrafikkloven og politiloven i hånda kan lovens lange arm med rette gi russen klare retningslinjer for hvordan de skal kjøre og oppføre seg i russetoget.

– Allerede i fjor begynte vi å instruere førere av russebilene. De har ansvaret for at det ikke sitter noen på taket eller omtrent hopper ut av vinduene. Det er heller ikke lov til å kaste ut russekort fra bilene, sier Sletten. Han karakteriserer dialogen med russen som svært god.

– Vi har møtt forståelse, sier lensmannen.

Den russen som går mellom bilene og underholder kan derimot dele ut russekort til fansen, men de skal heller ikke kastes på bakken.

I tillegg til forbud mot kasting av russekort har politiet innført et krav om at hver russebil i toget må ha en voksen, edru «vakt» på hver side av russebilene.

– Vi håper at det kan gjøre at vi unngår at unger løper inn mot bilene. Jeg vil også oppfordre foreldre til å ta en prat med ungene om hvor farlig det kan være, sier Sletten.

Bildeserie

BILDESERIE: Russetoget 2015

 

Kan bli egen bilkortesje neste år

Lensmannen forteller at politiet vurdere å innføre ytterligere sikringstiltak for neste års russetog. Det kan bli slik at alle russebilene samles enten først eller sist i toget slik at alle underholdningsinnslag med plakater kommer samlet.

– Vi vil i dialog med russen forsøke å skape størst mulig trygghet både for russen og publikum, og ser på ulike måter å gjøre det på, sier Frank Sletten.

Her kan du se russetoget 2016 - på drøyt fem minutter

Alltid oppdatert!

Få varsler om siste nytt – direkte på mobilen! Last ned appen hadeland.no!

App for Android finner du her.

App for iPhone/Apple finner du her.

Gi tillatelse til at appen sender deg varslinger. Da får du de viktigste nyhetene så fort de er klare!

 

Kommentarer til denne saken