Nå skal Innlandet ryddes – inkludert Randsfjorden

RYDDEAKSJON: Hold Innlandet Rent fokuserer også på rydding av Randsfjorden og Mjøsa.

RYDDEAKSJON: Hold Innlandet Rent fokuserer også på rydding av Randsfjorden og Mjøsa. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I 2018 arrangerte både Dokkadeltaet Våtmarkssenter og Naturvernforbundet i Lillehammer store ryddeaksjoner i henholdsvis Randsfjorden og Mjøsa. I år har de slått seg sammen og er klare for å rydde Innlandet

DEL

Helt siden funnet av gåsenebbhvalen med over 30 plastposer i magen i 2017 har plast og søppel på avveie fått stor oppmerksomhet i norske medier, og antall frivillige strandryddere øker hvert år.

Nytt i år er at det også satses stort på innlandet. Dokkadeltaet våtmarkssenter, vassdragsforbundet for Mjøsa med tilløpselver, vannområde Randsfjorden og Naturvernforbundet i Oppland har i samarbeid med lokale aktører fått støtte av Miljødirektoratet til å arrangere ryddeaksjoner i Randsfjorden og Mjøsa, samtidig som Skåppå Kunnskapspark har mottatt støtte til opprydding av landbruksplast i Gudbrandsdalen.

Omfattende rydding

Sammen skal de drive prosjektet som har fått navnet «Hold Innlandet Rent». Dette betyr at det vil foregå en omfattende rydding av vassdragene i Oppland i år, heter det i en pressemelding.

RANDSFJORDEN: Er også med i ryddeaksjonen.

RANDSFJORDEN: Er også med i ryddeaksjonen. Foto:

Årets første ryddeaksjoner vil foregå i forbindelse med den nasjonale strandryddeuka som går fra 29. april til 5. mai. I løpet av denne uken vil det være muligheter for alle som ønsker å rydde å møte opp på utvalgte steder, få utdelt hansker og sekker og gjøre en innsats for miljøet.

Hold Innlandet Rent

Deltakere kan også bli med på, eller opprette en egen aksjon i ryddekartet til Hold Norge Rent (ryddeportalen.no). Da knytter de aksjonen opp til organisasjonen Hold Innlandet Rent.

– På den måten får vi både informasjon om aksjonen din, og får muligheten til å tilrettelegge mot renovasjonsselskapene. Det vil bli servert saft og boller til de frammøtte. Nærmere informasjon om oppmøtested og tidspunkt vil bli annonsert i lokalavisen, på Facebook-siden til prosjektet «Hold Innlandet Rent» og på ryddeportalen, heter det i pressemeldingen.

Artikkeltags