Sagatangen – vann og avløp

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som kjent må vann og avløpsledningene ifra Granavollen og Skiakergutua legges om fordi disse ligger i dag over tomta på Sagatangen. Det er forstått slik at rørgaten nå legges vest for Jarenstranda og bort til en stor pumpekum ved Garveriet – videre igjennom vegen og så over til tidligere Brenden eiendom – og videre bort Granumsvegen. Husstandene i Granumsvegen (cirka 50-60) har vel fått ny adkomstveg mens arbeidene pågår – dette blir gangvegen ned ved Alfenga. Varigheten på dette arbeidet må beregnes til cirka tre uker.

LES OGSÅ: Krevende forhold for ansatte på Skjervum: Så langt i år har pandemien kostet en halv million ekstra

Det må stilles spørsmål om hvor sykebil og brannbil skal kjøre for å nå de cirka 50–60 boligene i Granumsvegen – også de tre boligene innerst. Den gangvegen som nå må benyttes til transport måler gjennom jernbaneundergangen en høyde på 2,10 meter. Det må også stilles spørsmål om Gran kommune har myndighet til en utestengelse av brann og sykebil over tid fra et område med 50–60 husstander.

Det må kunne forventes en uttalelse fra brann- og ambulansefolka, og en uttalelse fra forsikringsselskapene på hvordan de ser på dette forholdet.

Kostnadene for denne flyttingen av vann/avløp er satt til 17 millioner kroner. Det er nå opplyst at det er alun i den nye vann/avløp grøfta som er påbegynt inne på området til Sagatangen, og som skal fortsette bort Granumsvegen. Når det så forefinnes alun på området til Sagatangen må det nesten påregnes at det samme forholdet gjelder i Granumsvegen. Hvis det er alunforekomster i en vesentlig del av den nye vann/ avløpsgrøfta, som nødvendigvis må leveres til et godkjent deponi sier det seg selv at det blir et vesentlig tillegg i kostnadene.

Når så denne flyttingen av vann/avløp vedrører direkte en bygging på Sagatangen burde vel denne kostnaden beregnes i dette prosjektet – ikke belastes direkte på vann/avløpsregninga til bygdefolket.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.