Saken jeg husker best: Dronningåpning

ÅPNET: Dronning Sonja var på plass da Glasslåven kunstsenter åpnet dørene i april. Arkivfoto

ÅPNET: Dronning Sonja var på plass da Glasslåven kunstsenter åpnet dørene i april. Arkivfoto

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er ikke hver dag jeg står kun få meter fra dronning Sonja. Men, den 27. april i år gjorde jeg altså det.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Anledningen var åpningen av Glasslåven kunstsenter på Granavollen. Hvor Hennes Majestet Dronningen var på plass for å holde åpningstalen. Når det er duket for slike lokale høytideligheter, kjenner hadelendingene sin besøkelsestid. Det gjør naturligvis også lokalpressen. Hadeland hadde hele tre utsendinger på plass. En av dem var meg.

Sola skinte denne dagen, som om den var klar for å gi sitt bidrag til festen. Et godt utgangspunkt for en arbeidsdag, synes nå jeg. Det var noe annet enn da jeg dekket 17. mai-festen på Granavollen ett år tidligere. Da høljet regnet ned. Slikt vær legger en ørliten demper på feiringa. I alle fall utendørs. Den 27. april 2016 var det absolutt ingenting som holdt humøret nede. Før dronningen ankom, sto gjøglertroppen Stella Polaris for en spenstig forestilling på kirkevangen. Store og små frammøtte lot seg imponere av de mange kunstene troppen presenterte, undertegnede inkludert.

Etter en stund var det tid for å ta imot hedersgjesten. Jeg må innrømme at jeg var litt nervøs. Det var usikkert om dronningen hadde tid til spørsmål. Hvis det ble tid, hva skulle en spørre om? Det burde selvsagt være noe godt gjennomtenkt og velformulert.

Etter hvert fikk vi beskjed om at det ikke var tid for noe intervju. Jeg ble sendt inn på kontoret for å få publisert bilder og tekst på nettavisen. I løpet av de få minuttene skjedde det. Det var ett ledig minutt til ett spørsmål. Jeg var ikke der. Det var derimot redaktøren. Så ett spørsmål fra lokalavisen ble det. Etterpå hadde jeg følelsen av både lettelse og skuffelse på en gang. Men, hvem vet. Kanskje blir det flere muligheter? Uansett er dette en av de sakene jeg husker best fra året som er gått.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken