En av sakene jeg husker godt fra fjoråret, var samlingen på Lushaugen en vintersøndag i mars. Nå er det ikke uvanlig at det samles folk her en søndags formiddag; i løpet av sesongen er det rundt 5000 og noen kaller det sågar «den moderne kirkebakken».

Med noen måneders mellomrom, over ca. et års tid, hadde jeg ringt for å prøve å få ut nyheten. Hver gang ble jeg forsøkt overbevist om at det var altfor tidlig. Men nå var alt klart og møtestedet var Lushaugen, eller rettere sagt ved foten av Lushaugen, der o-laget på dugnad har drevet serveringshytte i fem tiår. 

Til Lushaugen kom vi på ulikt vis, de fleste på ski fra Lygna, noen på snøscooter og til og med en på snøsykkel. Selv hadde jeg planlagt å være sporty reporter på ski, men fristelsen ble for stor da jeg fikk tilbud om å være eksosrype bakpå snøscooter'n. Like heldig var ikke arkitekten bak nyheten. Han måtte dele plass med bruskassene på hengeren bak.

Alle vet jo nå hva anledningen var. Lushaughytta som vi kjenner den, er historie fra etter påsken 2018. Da begynner arbeidet med det nye signalbygget som får doblet kapasitet, ny kafé, grønn profil, sol- og bioenergi og bærekraftige løsninger etter alle kunstens regler.

Det lokale orienteringslaget hadde tort å drømme stort. At de skulle få støtte visste de på forhånd. Men at sjefen for bankstiftelsen hadde flere millioner i ryggsekken da han kom opp den siste bratte bakken på ski til Lushaughytta, ga i hvert fall o-styret og byggekomité solide hakeslepp.

Les også Drømmen blir virkelig – nå skal Nye Lushaughytta bygges