Mye vind og stengte veger i Innlandet: – Vi rekker ikke å håndtere alle meldingene

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag ettermiddag melder Bane Nor at flere togstrekninger på Østlandet er stengt fordi trær har blåst over linjene. Også i Innlandet gir veltede trær problemer i trafikken.

DEL

«På grunn av vind innkommer mange meldinger om trær som har blåst ned og stenger veier. Vegtrafikksentralen er orientert og entreprenør er ute og jobber», skriver politiet i Innlandet i en Twitter-melding ved 16-tiden fredag.

Til Gudbrandsdølen Dagningen opplyste operasjonsleder Per Solberg i politiet at det rant over av meldinger.

– Vi rekker ikke ta alle meldinger om dette nå. Vi oppfordrer folk til å avvente situasjonen, ta det med ro og la Vegtrafikksentralen håndtere problemene som dukker opp. De har alt tilgjengelig mannskap ute og er kjent med slike problemer, sa Solberg.

Gudbrandsdalen og Lillehammer var ved 16.30-tiden skånet for det verste uværet.

– Det er mest Hadeland-området og områdene rundt Kongsvinger nå, sa Solberg.

Stengte toglinjer

Med jevne mellomrom i tiden mellom 15 og 16 fredag, kunne Bane Nor melde om stengte togstrekninger på Østlandet. Årsaken skal være at sterk vind har feid trær over ende, og at disse har veltet på linjene.

Først meldte de at Kongsvingerbanen var stengt mellom Fetsund og Sørumsand og at Gjøvikbanen var stengt mellom Gran og Gjøvik. Senere oppdaterte de med at Kongsvingerbanen var stengt fra Lillestrøm til Kongsvinger og at Gjøvikbanen var stengt mellom Roa og Gjøvik.

Ifølge en Twitter-melding fra NRK Trafikk er også Østfoldbanen stengt. Dette mellom Sarpsborg og Ed ved 16-tiden.

Det er meldt opp mot 30 meter i sekundet med vind fredag og mye nedbør. Blant annet har meteorologer bedt folk om å tjore fast løse gjenstader som for eksempel trampoliner.

Innstilte ferger

Sør i landet har flere fergeselskaper avlyst en rekke avganger som følge av dn kraftige vinden.

Blant annet har Fjordline kansellert avgangen fra Kristiansand klokka 13.30 og returavgangen fra Hirtshals klokka 17.00. Color Line har på sin side innstilt flere avganger mellom Sandefjord og Strømstad og mellom Kristiansand og Hirtshals.

Fredag morgen sendte Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) ut et varsel om jord- og flomskredfare for Midt-Norge og indre strøk i Sør-Norge på grunn av det intense lavtrykket som beveger seg nordover. Det er ventet opp mot 50–70 millimeter enkelte steder.

Tips Oss
SMS/MMS: hltips til 2005 EPOST: tips@hadeland.no TLF: 61 31 31 32

Artikkeltags