Lytt til erfarne pendlere

Pendlerråd: Finn Martinsen fra Gran i samtale med statssekretær John-Ragnar Aarset. Foto: Helge Rønning Birkelund, ANB

Pendlerråd: Finn Martinsen fra Gran i samtale med statssekretær John-Ragnar Aarset. Foto: Helge Rønning Birkelund, ANB

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Mandagens leder:NSB Gjøvikbanen kan glede seg over en hyggelig utbetaling etter 2014. I avtalen de har med samferdselsdepartementet er det en bestemmelse som premierer passasjerutvikling, og straffer innstilte avganger. Før helgen ble det kjent at selskapet som drifter «vår» bane får fem millioner kroner i bonus. Den ville vært på 6,5 millioner kroner hadde det ikke vært for 155 innstilte avganger i fjor. Det er 77 flere enn i 2013. Forklaringen er feil på togmateriell.

NSB Gjøvikbanen har avtale om å drifte banen til desember 2017. Torsdag kveld inviterte Stor Oslo Nord til åpent møte om banen og dens utfordringer på kort sikt.

Det må gjøres grep og vedtak nå for å forberede eventuell ny anbudsperiode. Sentrale personer i høyeste maktinstans fikk forhåpentligvis med seg gode argumenter for å gjøre nødvendige grep. Vi håper inderlig de lytter nøye. Både til kunnskapsrike pådrivere i vårt eget lokale byråkrati, men også fra brukersida.

Statssekretær John-Ragnar Aarset hadde med seg et stort følge da han satte seg på toget på Oslo S torsdag ettermiddag. Han fikk en prat med en erfaren pendler som dag etter dag bruker toget for å komme seg på jobb. Finn Martinsen fortalte hva han mente må til for å gjøre hverdagen bedre. På møtet torsdag kveld var talen om mulig enda tydeligere.

Vårt råd er å lytte til de som er brukere av Gjøvikbanen i dag. De vet så inderlig godt hva som ville forbedret deres hverdag. Og de er klare i sin sak. Kortere reisetid, høy frekvens på avganger, bedre materiell og færre stopp. Plass til alle passasjerer på de mest trafikkerte avgangene, og mer komfort er også et ønske. Alle som har jobbet med bane gjennom årene vet at dette er krevende. Samtidig vil det gjøre hverdagen til svært mange langt bedre.

Kjære samferdselsminister, statssekretær og andre sentrale politikere. Takk for at dere vier vår bane oppmerksomhet. Vi håper det fører til handling. Nå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags