Innlandet Frp ønsker at Nye veier skal overta ansvaret for hele riksveg 4 fra Sinsenkrysset til Biri

Fra venstre i bildet er: Helle Jordbræk, Løten Frp, Morten Stordalen, fraksjonsleder transport- og kommunikasjonskomiteen, Truls Gihlemoen, fylkesordførerkandidat Innlandet Frp, Lars Rem, Østre Toten Frp, 3. kandidat Innlandet Frp fylkestingsliste, Dagfinn Olsen transport- og kommunikasjonskomiteen, Tor Andre Johnsen transport- og kommunikasjonskomiteen (Hedmark) .

Fra venstre i bildet er: Helle Jordbræk, Løten Frp, Morten Stordalen, fraksjonsleder transport- og kommunikasjonskomiteen, Truls Gihlemoen, fylkesordførerkandidat Innlandet Frp, Lars Rem, Østre Toten Frp, 3. kandidat Innlandet Frp fylkestingsliste, Dagfinn Olsen transport- og kommunikasjonskomiteen, Tor Andre Johnsen transport- og kommunikasjonskomiteen (Hedmark) . Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Under forrige landsmøte i Frp hadde Truls Gihlemoen, Lars Rem og Helle Jordbræk fra Innlandet Frp møte med partiets stortingsrepresentanter i samferdselsfraksjonen for å overlate utbygging av flere viktige vegstrekninger i Innlandet til Nye veier. De ønsker at Nye veier skal overtale ansvaret for hele riksveg 4 fra Sinsenkrysset til Biri og riksveg 25 fra Hamar til Løten.

– Riksveg 4 er en viktig veg, både for pendlertrafikken og de store industriaktørene i Innlandet. Rv3/25 bygges nå ut mellom Løten og Elverum. Innlandet Frp ønsker å la Nye Veier fullføre byggingen av Riksveg 25 mellom Ånestad og Hamar. Utbygging av disse strekningene knytter regioner sammen og reduserer reisetid. Det kommer både bilister og næringslivet til gode. Begge disse strekningene passer godt inn i Nye Veiers strategi, sa fylkesordførerkandidat Truls Gihlemoen til stortingsrepresentanene i møtet.

LES OGSÅ: Viken Høyre vil ha riksveg 4 inn i Nye Veier: – Vil bety mye for utviklingen på Hadeland

Ros til Nye veier

I en pressemelding skriver Gihlemoen, som er Frp sin Fylkesordførerkandidat, at veibyggingselskapet Nye Veier var FrPs hjertebane og at de har vist at vi kan bygge veier raskere, rimeligere og mer effektivt. Han skriver videre at Nye Veier allerede har klart å gjøre besparelser i milliardklassen på prosjektene de har fått ansvaret får.

– Nye Veier skal nå få ansvaret for flere prosjekter. Da er det viktig at vi tar imot innspill fra våre folk der ute om veiprosjekter som kan være aktuelle for Nye Veier å gjennomføre. Dette vil vi ta med oss i vårt videre arbeid og også spille det inn til vår samferdselsminister», sa fraksjonsleder Morten Stordalen til innlandsdelegasjonen.

LES OGSÅ: Ønsker at Nye Veier skal regne på riksveg 4-kostnadene på nytt

Fornøyd med møtet

Utsendingene fra Innlandet var etter møtet godt fornøyd med at stortingsrepresentantene ønsket et møte for å få innspill til nye strekninger Nye Veier skal bygge i fremtiden. Erfaringene med Nye veiers utbygginger i Innlandet har vist det store potensiale for å bygge veger raskere, billigere og bedre. Det gir mer veg for pengene, og Innlandet Frp vil jobbe for at det nå investeres i flere vegstrekninger i Innlandet, bekrefter Gihlemoen i pressemeldingen fra Innlandet Frp.

LES OGSÅ: Byggestart for riksveg 4 i Nittedal tidligst 2023: – Får vi ikke veg kan dere glemme bom på Gjelleråsen

Artikkeltags