Nye riksveg 4 stengt til en gang utpå ettermiddagen

Artikkelen er over 3 år gammel

I forbindelse med åpningen av «Granstunnelen» tidlig lørdag ettermiddag må folk ta til takke med gamlevegen i noen timer.

DEL

GRAN: En gang mellom 13.00 og 14.00 klipper samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen snora som et symbol på at hele strekningen fra Lunner-grensa til Jaren er åpen for alminnelig ferdsel.

Men ivrige bilister må vente en liten stund også etter at snora treffer bakken før de kan ta i bruk 9,3 kilometer sammenhengende firefeltsveg gjennom Viggadalen.

– Mange trafikanter har sikkert registrert det har stått store betongklosser på riksveg 4 i begge ender av Granstunnelen. Disse må fjernes før trafikken kan ta i bruk Granstunnelen. Trafikken på riksveg 4 vil derfor ta i bruk gammel riksveg 4 mellom kommunegrensen og nord for Gran sentrum blant annet for å fjerne disse betongklossene, skriver Statens vegvesen på Facebook.

Det er imidlertid ventet at Granstunnelen kan tas i bruk i løpet av ettermiddagen.

– Noe tid etter at åpningsmarkeringen er over, vil det være mulig å kjøre på fire felts riksveg 4 mellom kommunegrensen og Jaren. Strekningen vil fra i ettermiddag ha en skiltet hastighet på 100 (fra starten i sør til nord for tunnelen, red.anm.) og 90 km/t (fra tunnelen og til avkjøringen mot Brandbu, red.anm.)), opplyser Vegvesenet

Artikkeltags