Fra i dag reiser du med Vy Gjøvikbanen

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra og med i dag er det nye navnet på plass, men det kan ta tre år før den grønne fargen er på plass på alle togene. Torsdag endres appen.

DEL

Det var i mars det ble kjent at NSB og Nettbuss skifter navn til Vy. Det innebærer også at NSB Gjøvikbanen AS skifter navn til Vy Gjøvikbanen AS.

– NSB-konsernet kjører tog og buss i Norge og Sverige og har Norges største busselskap, Nettbuss. Nå kobler vi tog- og bussvirksomheten tettere sammen, utvikler nye løsninger og gjør det enda enklere å velge en miljøvennlig reise. Da trenger vi en ny, felles identitet. NSB er ikke lenger et dekkende navn på virksomheten, sa styreleder i NSB, Dag Mejdell på pressekonferansen den gang.

Onsdag 24. april vil det nye navnet tas i bruk, men det er ikke mange endringene passasjerene vil merke til å begynne med. Verken togene eller bussene blir grønne med det første, og de ansatte vil fortsatt bruke gamle uniformer, skriver Aftenposten.

LES OGSÅ:

Ifølge avisen er det kun bussene og toget som sto klare til pressekonferansen ved offentliggjøringen av navnebyttet som vil være grønne til å begynne med.

– Mange av bussene vil bli grønne i løpet av året, mens togene vil bli grønne i løpet av en treårsperiode. Dette er ikke en endring som er gjort over natten, sier Lundeby.

LES OGSÅ: Nå blir NSB latterliggjort på internett

Det er først og fremst på nettsiden vy.no man vil se at det skjer ting og det jobbes med sosiale medier.

De som har NSB-appen har nok lagt merke til at appen sakte, men sikkert har blitt litt grønnere siden navnebyttet ble kjent. Fra og med torsdag får også appen nytt navn.

LES OGSÅ:

Artikkeltags