Dette sier Helge Midttun som er en av de som har jobbet med å skaffe penger til årets TV-aksjon.

Store deler av tirsdag satt Hilde Kristine Smedrud, Kari Dæhlen, Helge Midttun og Randi Eek Thorsen i Hadelandshagen og ringte til næringslivet. Grunnen til det er årets TV-aksjon og kampen mot barneekteskap. Hvert år får lokalt næringsliv en telefon med spørsmålet om de vil støtte med en pengesum.

Tirsdag ettermiddag pengeinnsamlingen avsluttet og totalt samlet de inn 60.000 kroner fordelt på 37 bedrifter. Pengene de samler inn i år går til Plan, som er blitt tildelt årets tv-aksjon, og kampen mot barneekteskap.

– Noen skal ringe oss opp igjen, så det kan være at vi får inn enda mer. Folk har vært så hyggelige, og noen har slått av en prat. Det har rett og slett vært morsomt å ringe, sier Midttun.

Gir dobbelt så mye

– Det har vært veldig bra oppslutning. Noen har faktisk gitt dobbelt så mye som i fjor, sier Helge Midttun.

– Det er mange som spør hva de ga i fjor, og enten gir det samme eller øker litt, sier Kari Dæhlen fornøyd.

Midttun forteller at koronapandemien naturlig nok har truffet noen bedrifter hardt, og derfor har noen måtte takke nei. Noe de har full forståelse for.

Ta ut penger og gjør deg klar

Søndag 24. oktober vil bøssebærere gå rundt til hjemmene på Hadeland og samle inn penger til dette formålet.

– Vi håper at mange vil være med å støtte dette. Det er også fremdeles mulig å melde seg som bøssebærer. Blant annet i Bjørklund krets har de behov for flere. Bli med og vis andre at verden er ikke like bra for alle, sier Randi Eek Thorsen.

De kommer også med en oppfordring til befolkningen.

– Ta ut penger, for det er hyggelig for bøssebærerne å få fysiske penger i bøssene ikke bare Vipps, sier gjengen med et smil.