– Kamer er x-faktor

X-FAKTOR: Brandbugutten Kamer Qaka er spilleren som byr på det lille ekstra. Han gjerne slår et innlegg med «feil» fot. Her i aksjon mot Bærum mandag.

X-FAKTOR: Brandbugutten Kamer Qaka er spilleren som byr på det lille ekstra. Han gjerne slår et innlegg med «feil» fot. Her i aksjon mot Bærum mandag.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

SARPSBORG: Kamer Qaka fra Brandbu er tilbake i Tippeligaen. Som joker hos Sarpsborg 08.

19-åringen er eneste lokale spiller på øverste fotballnivå i Norge denne sesongen.
Mandag kveld spilte han fra start da laget slo Bærum 3–0 i generalprøven. Serieåpningen er andre påskedag borte mot Tromsø.

Grunnfysikk

Han stortrives i Østfold og får ros av trener Geir Bakke.
– Kamer er et strålende fotballtalent med en kreativ fotballhjerne. Han er X-faktoren som kan avgjøre kamper for oss, sier Bakke.
Samtidig understreker treneren at Qaka har en vei å gå for å bli etablert tippeligaaspiller.
– Talentet har vært der i alle år, men gutten må få tillit og tid. Nå skal vi bygge grunnfysikken hans og lage en ordentlig fotballspiller av ham. Han blir perfekt på sentral midtbane den dagen fysikken og utholdenheten står i stil med teknikk og forståelse, sier Bakke og legger til.
– Jeg skjønner ikke hvem som har sagt at gutten har dårlige holdninger. Han er treningsvillig som få, og er en tvers igjennom hyggelig gutt utenfor banen, sier Bakke.

Nytt fotball-liv

Kamer Qaka stortrives med sitt nye liv. Han bor i leilighet sammen med to lagkamerater og føler han er i bra utvikling på det meste i livet.
Han har glemt den triste fjorårshøsten i Hønefoss BK hvor han ble skjøvet helt ut i kulden.
– Jeg trives best sentralt, men spiller der hvor jeg blir plassert. Jeg jobber hardt hver eneste dag med å bli en toveisspiller, sier Qaka. Denne sesongen spiller han med drakt nummer 92.
– Jeg hadde drakt nummer ni i Brandbu. Nå plusset jeg på med 2-tallet, slik at det ble 92. Jeg håper sesongen kan bli like bra som da jeg spilte på 92-laget i Brandbu, sier 19-åringen med 36 yngre landskamper for Norge.


– Det har vært en fantastisk vinter. Jeg kan bli bedre på det meste, men den fysiske formen er bedre enn noensinne, sier Kamer Qaka. I Sarpsborg 08 spiller han sammen med blant annet veteranen Bojan Zajic.
De spilte sammen også i Vålerenga, og tar gjerne tre poeng mot Kjetil Rekdal og VIF når lagene møtes i Sarpsborg neste fredag.

Kan blomstre

«Kamer Qaka kan være en joker. Han har lenge vært sett på som et ekstremt talent, men har aldri tatt steget fra å være lovende til å bli god. Kanskje kan trygge omgivelser i Sarpsborg være det han trenger for å blomstre», sier skriver Lars Tjærnås i sin spalte i Aftenposten. Han tipper Sarpsborg på 7. plass. Tidligere lagkamerat i Brandbu og Hønefoss, Ole Petter Berget, er glad at for at kameraten har fått en ny sjanse på toppnivå.

– Han er helt klar god nok. Få skjønte hvorfor han fikk spille så lite i HBK i fjor høst. Det skjer alltid noe kreativt når han får ballen. En kjempespiller, er attesten fra Ole Petter Berget.

 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.