Sauevideo fra Bjørgeseter har over 2 millioner visninger

Artikkelen er over 4 år gammel

YouTube-videoen "Do sheep only obey their Master's voice?" ble laget på Fjeld gård i 2013. Nå har den blitt populær i USA og Australia.

DEL

BJØRGESETER: Christopher Lange driver Fjeld Gård på Bjørgeseter. I november for to år siden fikk han besøk av kamerat Øyvind Kleiveland, som på den tiden var bibelskolelærer ved Oslo International Bible College.

- Jeg har kjent Øyvind i mange år. For to år siden hadde han med seg noen bibelskoleelever på besøk til Fjeld gård for å demonstrere et vers fra Bibelen som sier at "fårene hører Herrens røst", forteller Lange.

Ved sauejordet tok Kleiveland opp kameraet og elevene forsøkte å lokke til seg saueflokken på jordet. Uten hell.

Da sauebonden selv steg fram og kalte på sauene, var responsen tydelig. Etter kort tid kommer alle sauene løpende.

Videoen har fram til mandag 7. desember 2015 til sammen 2.017.806 visninger.

- Morsomt at videoen tar av

Mannen bak filmen, Øyvind Kleiveland, jobber nå i den kristne tv-kanalen Kanal 10 og synes det er moro å se at visningstallene stiger for hver dag som går.

- For meg som predikant og filmskaper er det gøy at et bibelsk tema kan få slik spenst. Jeg hadde nesten glemt denne videoen, siden den ble laget for to år siden. At den får slik vekst nå er selvsagt veldig morsomt, forteller han.

Det er særlig i USA og i Australia at filmen nå tar av.

Ifølge Kleiveland startet det hele med at han la ut videoen på sin egen YouTube-kanal. Senere er videoen blitt snappet opp av flere og delt i sosiale medier.

- En pastor i Australia likte videoen så godt og delte den på sin egen Facebook-konto. Der har den gått veldig bra, forklarer predikanten.

Journalist følger med

Den kristne avisen Dagen skrev om saken i starten av desember. Ifølge Kleiveland har journalist Stein Gudvangen fattet interesse for videoen og følger med på visningstallene i de ulike kanalene.

I Dagens artikkel 2. desember er det skrevet at sauefilmen fra Bjørgeseter er delt på minst to Facebook-steder som har gitt høye visningstall.

"Facebook-kontoen I'm So Blessed Daily har nesten 45.000 følgere, der alene kan filmen fra Norge skilte med rundt en million visninger", skriver avisen.

- Oppleveles litt rart

Sauebonde Lange forteller at han i vår fikk oppdatering om at videoen hadde passert 80.000 treff. For om lag én uke siden hadde tallet vokst til 1,2 millioner. Nå har altså videoen oppnådd over to millioner visninger.

- Det oppleves litt rart, men det er jo morsomt at en saueflokk på Bjørgeseter gjør suksess i USA og Australia, sier Lange.

Artikkeltags