Kristine funnet i god behold

Artikkelen er over 3 år gammel

21-åringen fra Hadeland som har vært savnet siden mandag har kommet til rette.

DEL

Det er jentas mor som melder dette på Facebook ved 11-tiden torsdag.

"Takk for all hjelp og omtanke i forbindelse med letingen etter henne", skriver moren.

21-åringen ble borte fra Ullevål sykehus, hvor hun er pasient, mandag ettermiddag, og Oslo-politiet la ut savnetmelding på Twitter tirsdag.

Var på overnattingssted

Politiet opplyser at jenta kom til rette i Trondheim klokka 09.30 torsdag.

– Etter samarbeid mellom politidistrikter ble hun funnet på et overnattingssted i sentrum, sier gruppeleder for saknetgruppen i Oslo-politiet, Anders Lunnan Oksvold.

– Fikk dere tips fra publikum om at hun var i Trondheim?

– Ja, vi har fått ett tips om det. Men det er et par dager siden, og det var ikke det som førte til funnet. Vi har fått tips om mulige observasjoner fra flere steder rundt om i landet. Responsen fra publikum har vært god.

– Hva skjer med jenta nå?

– Hun blir tatt hånd om av helsevesenet i Trondheim, og blir trolig fraktet tilbake til Østlandet i løpet av det nærmeste døgnet.

– Hvordan var tilstanden hennes da hun ble funnet?

– Det vet jeg ikke så mye om. Men hun er jo underlagt behandling av helsevesenet, og trenger å fortsette med det, sier Oksvold.

– Gleder meg til å se henne

På telefon til Hadeland forteller moren om en enorm lettelse.

– Vi fryktet en stund at vi hadde mistet henne. Det var en forferdelig tanke, så dette er en lettelse av en annen verden. Gudskjelov. Nå skal vi legge dette bak oss og se framover. Jeg gleder meg noe vanvittig til å møte henne igjen, sier hun.

Hun håper nå at helsevesenet får til et godt opplegg for datteren, slik at hun får riktig behandling for sine problemer.

– De ringte meg fra Ullevål i dag tidlig, og det er mulig de har våknet litt, for nå ønsker de å ha henne på ett sted slik at hun slipper å bli kastet fram og tilbake. Vi håper dette går i orden, og at de tenker på både kort og lang sikt, sier moren.

LES OGSÅ: Oppfordrer datteren til å ta kontakt

LES OGSÅ: Ingen sikre observasjoner – etterlyst også internasjonalt

LES OGSÅ: Hadelands-jente meldt savnet i Oslo

Artikkeltags