Etter et par år med ufrivillig koronapause har koristene rensket strupene, og er nå klare for å gi publikum nye, gode opplevelser med musikk som favner mer enn 300 år levd historie.

Lørdag 30. april fyller koret Tingelstad kirke med mektige toner av J.S. Bach, Anton Dvorak og Benjamin Britten. Konserten gjentas i Gjøvik kirke dagen etter, på selveste 1. mai.

Konsertsuksesser

Det er hele 24 år siden professor og komponist Trond Kverno etablerte oratoriekoret Schola Sancti Petri på Hadeland, med deltakere også fra Gjøvik, Toten, Land og Oslo. Korister fra Lillehammer i nord til Oslo i sør har gjennom åra fylt rekkene, med domkantor Terje Kvam som dirigent etter Kverno, og koret har formet ei historiebok velfylt med konsertsuksesser.

Nåværende dirigent er kirkemusiker og mangeårig kantor i Sofienmyr kirke, Bernt Nordset.

Ivrige sangere

– Det har vært både spennende og interessant å overta et kor som har arbeidet i mange år med Kverno og Kvam. Og jeg møtte et kor med ivrige og engasjerte sangere som det har vært en glede å jobbe med, forteller Nordset. Koret er svært fornøyd med sin nye dirigent, og gleder seg til å framføre korverker som bør berøre og bevege enhver med et bankende hjerte.

– Repertoaret byr på både storslått, vakker og uttrykksfull musikk, med et kor, solister og musikere som det er en fryd å jobbe sammen med, sier dirigent Bernt Nordset, og gleder seg til å møte publikum på Hadeland og Gjøvik.

Spennende musikere

Som vanlig har koret sikret seg deltakelse av fremragende musikere og solister, med tidligere kantor i Gjøvik kirke, Vidar Fredheim, orgel, Janne Berglund, sopran, Anne S. Dahlen, alt, Rolf Sostmann, tenor og Olle Holmgren, bass. Det blir også et spennende møte med musikere fra Barrokanerne, det første selvstendige, profesjonelle barokkorkester på originalinstrumenter i Skandinavia som er kjent for innspillinger og konserter i inn- og utland.

Det er med andre ord all grunn til å fylle Tingelstad kirke lørdag 30. april og Gjøvik kirke 1. mai, og la oratoriekoret Schola Sancti Petri med solister og musikere berike hjerte og sinn.