Det er duket for en skikkelig fotballthriller når Kolbu reiser til Gran for den første kvalifiseringsrunden i fotball-NM.

Ny folkefest?

I år er det seks år siden Gran fikk besøk av Vålerenga, og skapte folkefest i idrettsparken, mens Kolbu hadde besøk av Oslo-laget i fjor. Skal noen av dem gjenta folkefesten er de nødt til å vinne kveldens kamp.

Gran-trener Ole Petter Berget får i møtet med Kolbu sin første offisielle kamp som trener. Han har tidligere uttalt at det er ambisjoner i årets lag - trolig også for fotball-NM.

– Jeg har fått de signalene jeg ønsker fra klubben og sportslig leder om at ambisjonene er at Gran skal være et topplag i 4. divisjon. Det motiverer meg, og gjorde at jeg takket ja til jobben, sa Berget til Hadeland da han ble presentert som ny trener i vinter.

Klare for kamp

I generalprøven sist lørdag tapte Gran 2-3 mot Sørumsand i en treningskamp.

– Lite samhandling og altfor mye en og en over hele banen. Vi bruker 20 spillere i løpet av kampen som også bryter mye med rytmen i kampen, oppsummerte Berget etter kampen.

Han synes det er helt greit at laget fikk en slik «vekker» før cupkampen torsdag, slik at spillerne våkner og forstår hva som kreves av dem for å lykkes.

Det er kun Gran av de lokale lagene som har mulighet til å kvalfiisere seg til cupen i år. 4. divisjonslaget Jevnaker havnet for langt ned på tabellen i fjor, til å ha mulighet for kvalifisering i år.

Kampen mellom Gran og Kolbu/KK ser du på Direktesport klokka 20. Sendingen finner du her.