Gå til sidens hovedinnhold

Se direkte: Nett-konsert med Operfest Akademi INPUT

Søndag kveld kan du få være med på nettkonsert med Operafest Akademi INPUT. Konserten starter klokken 20.00.

– Vi kan ikke invitere dere fysisk til å være med på konsert, men vi kan sende konserten rett inn i stuene til verdens beste publikum, skriver arrangørene.

Hadeland har fått lov av Operafest Røykenvk til å sende konserten. Konserten skulle egentlig startet klokken 18.00, men på grunn av tekniske problemer, starter den klokken 20.00.

– Vi gleder oss til å presentere et fabelaktig knippe unge sangere. Eldrid Gorset, Therese Angel Khachik, Maria Steinsvik, Eira Sjaastad Huse, Simen Bredesen og Jørgen Magnus Haslum skal gi til beste de lekreste arier. Gjennom helgens seminar har de fått kursing av et stjernelag av mentorer på internasjonalt toppnivå. Itziar Martinez Galdos (sopran), John Lidal (vokal coach), Peter Szilvay (dirigent), Silvia Moi (sopran/mental coach/NLP) og Eli Kristin Hanssveen. Repetitørene er Lina Braaten og Max Nyberg, skriver arrangørene.

Operafest Røykenvik gjennomfører i år første utgave av Operafest Akademi INPUT. Det to dager lange seminaret har som mål å gi unge vokale kunstnere mulighet til å utvikle seg og stå bedre rustet til en livslang karriere. Det kan gå mange år mellom avslutnings-eksamen og en operadebut eller konsertdebut med orkester.

– Gjennom disse årene er det nødvendig å øke repertoar- og stemmekunnskap. Samtidig må man opprettholde gnisten, troen og den musikalske gleden. Ikke minst bør disse årene benyttes til å forberede den debuten som skal komme. Underveis bygges det opp et karriereløp. Kanskje finnes det muligheter man ikke hadde tenkt på. Og av og til trenger man kun en liten «INPUT» for å ta et stort skritt videre. Dette vil Operafest Røykenvik bidra til. Det er dette grunnlegger og kunstnerisk leder Eli Kristin Hanssveen brenner for, skriver arrangørene.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.