Gå til sidens hovedinnhold

Se grafikken: Disse bomstasjonene har kommet med Frp i regjering

Artikkelen er over 1 år gammel

NTBs nyhetsgrafikk har sett nærmere på hvor mange nye bomstasjoner som har kommet mens Erna Solberg har vært statsminister og Frp har sittet i regjering med samferdselsministeren.

I disse dager skaper bompenger problemer for regjeringen.

Venstre-leder Trine Skei Grande avviser Frps forhandlingsnekt i bompengesaken og sier partiene sammen må «prøve å finne noen løsninger».

– Hun er hjertelig velkommen tilbake, sier Grande i en uttalelse adressert til Frp-leder Siv Jensen, som onsdag ettermiddag tok med seg sin lille nevø på tur i marka.

Grande fikk onsdag partiets støtte i en rekke nye utspill og inviterer på nytt til forhandlinger – til tross for Jensens klare og gjentatte avvisning. Venstre-lederen var onsdag ettermiddag i Halden i forbindelse med lagpresentasjonen før starten av sykkelrittet Ladies Tour of Norway.

– Vi kan ikke gå inn i dette med absolutter med hverandre. Vi må gå inn og prøve å finne noen løsninger. Det håper jeg Frp gjør også, sier hun til NTB.

– Hvis de står på sitt, hva skjer da?

– Jeg snakker ikke om noe hvis, jeg snakker om at vi sitter i regjering sammen. Da må vi finne enighet også om viktige økonomiske disposisjoner, sier Grande.

Les også

Valdres-ordfører: – Så lite skal til for å fjerne alle vegbommene

Har ikke snakket med Jensen

Venstre-lederen vil ikke si noe om hvilke forslag partiet ble enig om i onsdagens møte. Hun vil heller kommentere om det er planlagt nye møter mellom regjeringspartiene.

– Forventer du at Siv Jensen kommer og forhandler med deg?

– Jeg forventer at når vi sitter i regjering sammen, så må vi kunne snakke sammen.

Grande bekrefter at hun ikke har snakket med Frp-leder Siv Jensen onsdag, men vil ikke si noe om når de sist snakket sammen.

– Skal klare å lage flertall

På spørsmål om noen må ut av regjeringen, svarer hun avvisende.

– Nei, her håper jeg at vi skal klare å lage flertall. Dette har vi klart før. Byene våre har en så positiv utvikling. Vi har fått til en massiv satsing på tog. Vi har fått til veldig mye bra på dette feltet. Vi kan ikke stoppe nå

Grande påpeker at de allerede har klart å bli enige med Frp om å fjerne enkelte bomstasjoner.

– Det gjør vi gjerne på en rekke prosjekter hvor det ikke påvirker miljøet og trafikken. Vi er klare til å finne gode løsninger. Vi har klart det før. Vi må klare det nå også.

Kommentarer til denne saken